Луцьк: микола Романюк оглянув капітально відремонтований міст через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого

Луцьк: микола Романюк оглянув капітально відремонтований міст через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого

27.12.13 15:58 0 889
У повноцінному режимі розпочав роботу міст через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого, який зв’язує Луцьк з селом Рованці. Цим мостом щоденно проїжджають тисячі автомобілів. На жаль, він знаходився у незадовільному стані і було прийнято рішення про капітальний ремонт об’єкта. Повністю закрити міст було не можливо, адже тут - об’їзна дорога, постійний рух автомобілів, тому його ремонтували частинами. Спочатку перекрили одну смугу для руху транспорту, а згодом іншу.

На мосту відновлено деформаційні шви із заміною компенсаторів, проведено обробку бетонних поверхонь антикорозійними матеріалами, улаштовано гідроізоляцію тротуарів та деформаційних швів.

Для забезпечення водовідведення замінено 56 зливних лійок. Сума виконаних робіт становить 845 тисяч гривень. Роботи виконував «Мостозагін № 60» ПАТ «Мостобуд».

Також влаштовано нове асфальтобетонне покриття проїзної частини моста та тротуарів. Вартість робіт становить 903 тисячі гривень. Роботи здійснювало ТзОВ «Луцькавтодор – сервіс».

І ось будівельники прибрали останні відгороджувальні бетонні блоки та дорожні знаки і автомобілі можуть рухати в обидві сторони.

Оглянути якість виконання робіт приїхали Луцький міський голова Микола Романюк, директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Іван Кубіцький та представники засобів масової інформації. Вони пройшлися мостом та поспілкувалися з будівельниками.

Микола Романюк залишився задоволений побаченим. Він зауважив, що міст - це складний інженерний об’єкт і його ремонтувати важче, ніж звичайну дорогу. За його словами, розраховували зробити усе швидше, але, через технологічні процеси, роботи затягнулися. Довелося практично до основи все знімати як на тротуарах, так і на проїжджій частині, і по-новому вкладати. Під час роботи вносилися певні корективи у проект.

«Це перший міст у місті, на якому проведено капітальний ремонт. Його тривалий час не ремонтували. Міст має велике навантаження. Усі бачили його реальний стан. Погода посприяла і дозволила завершити роботи до кінця року. Нині автомобілісти можуть ним нормально користуватися. Я думаю, люди будуть задоволені», – зазначив він.

Міський голова висловив вдячність працівникам підприємств «Луцькавтодор – сервіс» та «Мостозагін № 60» за хорошу роботу.

Також Микола Романюк зауважив, що нині тривають роботи з ремонту пішохідної частини мосту на вулиці Винниченка. Крім того, за його словами, у наступному році планують відремонтувати міст на вулиці Гнідавській та повністю завершити ремонт вулиці з облаштуванням сучасних пішохідних доріжок, аби людям було зручно ходити.

«Ми на такій хорошій ноті завершуємо рік, відкриваючи цей міст. Цьогоріч відремонтували велику кількість вулиць, прибудинкових територій. Є хороші плани на наступний рік щодо ремонту вуличної інфраструктури міста. На жаль, не все, що планували, зробили, однак, загалом, цей рік вийшов вдалим», – підсумував Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація щодо плану ...

КОМЕНТАРІ