В Закарпатській області "На діло" йдуть неповнолітні

В Закарпатській області "На діло" йдуть неповнолітні

27.12.13 12:47 0 985
Статистика свідчить, що дедалі більше злочинів у краї скоюють діти, в основному з неблагополучних або багатодітних сімей. Міліція притягає юних злочинців, а також їхніх батьків, до передбаченої законом відповідальності.

Так, у Виноградівський райвідділ міліції днями звернувся із заявою приватний підприємець з смт.Королево, який повідомив про те, що вночі невідома особа шляхом розбиття скла на вікні його магазину, що знаходиться в дворі його будинку, викрала товарно-матеріальні цінності та гроші в сумі 200 гривень. Загальна сума заподіяних нічним візитом непроханих гостей збитків склала близько 1000 гривень.

Як встановили правоохоронці, прибувши на місце пригоди, дане правопорушення скоїли два мешканці цього села віком 17 та 21 рік. Дана подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, речові докази скоєння крадіжки частково вилучено.

З аналогічною заявою в Тячівський райвідділ міліції по телефону "102" звернувся мешканець смт.Буштино. Заявник повідомив про те, що троє невідомих йому хлопців зайшли до нього на подвір'я, де знайшли ключ від вхідних дверей будинку, проникли всередину, де з вітальної кімнати викрали дерев’яну шкатулку з золотими прикрасами. Сума заподіяних збитків становить 1000 доларів.

В скоєнні даної крадіжки з оселі буштинця правоохоронці обгрунтовано підозрюють трьох неповнолітніх мешканців сусіднього Хустського району віком 13-14 років, яких бачили того дня в Буштино. Підозрювані наразі переховуються, вживаються заходи по встановленню місця їх перебування та вилученню речових доказів.

- Зростання підліткової злочинності не може нас не турбувати, адже діти це наше майбутнє, - каже начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба. – Тому я вкотре звертаюся передовсім до батьків юних правопорушників із застереженням: за неналежне виховання дітей до батьків застосовуватимуться каральні заходи, передбачені законом. А кримінальна відповідальність за скоєння тяжких злочинів, зокрема й крадіжок, настає вже з 14-літнього віку.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Львівщина: правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ