В Закарпатській області головне завдання дільничного - вислухати і допомогти кожній людині

В Закарпатській області головне завдання дільничного - вислухати і допомогти кожній людині

27.12.13 10:08 0 850
У цьому твердо переконаний старший дільничний інспектор Мукачівського міськвідділу міліції Михайло Пацкан, який ось уже понад 10 років працює на одній дільниці - у мікрорайоні «Підгоряни» в Мукачеві.

Близько 18 тисяч мукачівців проживає на території обслуговування дільничного Пацкана. І, як каже сам інспектор, за роки роботи він вивчив практично всіх. Певна річ, є тут і проблемні сім`ї, сусіди, навіть цілі будинки. Проте міліціонеру вдається з кожним знайти спільну мову, порадити і допомогти.

Особливий напрямок в роботі дільничних інспекторів міліції займає попередження насильства в сім'ї. Це один з пріоритетів роботи дільничного. Чи не щодня дільничний розглядає питання у сфері сімейно-побутових відносин. Так, на прийом до дільничного на опорному пункті охорони громадського порядку по вул. Індустріальній днями звернулася пані Ольга, яка вкотре скаржиться на чоловіка. Жінка розповідає, що чоловік ніде не працює, пенсію пропиває і вчиняє з нею вдома сварки. Не впливають на чоловіка ні діти, ні сусіди, навіть штрафи, які призначались йому в суді. Жінка від безвиході вкотре просить міліцію провести з ним профілактичну бесіду.

- На прийоми приходять люди з різноманітними питаннями та проблемами, а ми стараємось максимально надати допомогу кожному,- говорить дільничний. - Мікрорайон, який я обслуговую, не є проблемним. Сімейні сварки, сусідські проблеми, рідко крадіжки чи інші майнові правопорушення. Хоча нещодавно до міськвідділу надійшло ряд заяв про крадіжки з автотранспорту, який був припаркований під вікнами багатоповерхівок. Зловмисника, який обкрадав автомобілі, було затримано.

- Працівники міліції повинні завжди допомагати людям у вирішенні проблемних питань та встановленні справедливості, це є нашим обов’язком. Дуже важливо в нашій роботі звертати увагу на ввічливе та тактовне ставлення до громадян,- підсумував начальник Мукачівського міськвідділу Василь Швенда. - Ми повинні стати взірцем для населення, викликати повагу та авторитет до міліції. А «пряме», відкрите спілкування з мешканцями – це можливість, якою неодмінно потрібно скористатись.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку стартує ...
Наступна новина: У Львові з кіосками ...

КОМЕНТАРІ