Закарпаття: на Хустщині правоохоронці перед новорічними святами проводять тренінги з членами громадських формувань

Закарпаття: на Хустщині правоохоронці перед новорічними святами проводять тренінги з членами громадських формувань

27.12.13 16:23 0 831
Міліція, зокрема дільничні інспектори, тісно взаємодіє з населенням і громадськими формуваннями з метою залучення останніх до охорони правопорядку.

- Спільно з дільничними інспекторами міліції, члени громадських формувань здійснюють патрулювання, обхід дільниці, перевірку під’їздів будинків, горищ та підвальних приміщень з метою виявлення криміногенного елементу, припинення злочинів та інших правопорушень, – говорить очільник Хустської міліції Василь Турдай

На Хустщині діє вісім громадських формувань з охорони громадського порядку, в яких налічується 163 членів, які надають суттєву допомогу службі дільничних інспекторів міліції. За їх участі та допомоги розкритий не один злочин та виявлено не одне правопорушення. Незважаючи на труднощі, які виникають в процесі функціонування громадських формувань, від них надходить оперативна інформація, що дає змогу працівникам міліції краще реагувати на різного роду правопорушення.

Напередодні різдвяно-новорічних свят інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями лейтенант міліції Аліса Сідак разом з старшим дільничним інспектором міліції майором міліції Юрієм Вороном в с.Липча провели тренінг із членами громадських формувань. Під час тренінгу Аліса Сідак розповіла про вимоги Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону», ознайомила їх з основними завданнями, обов’язками та правами, а також кожному добровільному дружиннику роздала Пам’ятки.

Під час тренінгу правоохоронці зауважили, що громадські формування з охорони громадського порядку створюються на добровільних засадах за місцем роботи та проживання громадян. Членами громадського формування з охорони громадського порядку можуть бути громадяни України, які досягли 18-річного віку, виявили бажання брати участь в охороні громадського порядку та здатні за своїми діловими, моральними якостями і станом здоров'я виконувати на добровільних засадах взяті на себе зобов'язання. Не можуть бути членами зазначених громадських формувань особи, які порушують громадський порядок, з яких судимість не знята або не погашена у встановленому законом порядку, раніше засуджені за умисні злочини, хворі на хронічний алкоголізм і наркоманію.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники знищили ...
Наступна новина: Львівщина: з наступного ...

КОМЕНТАРІ