Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області здійснили рейдові перевірки місць реалізації піротехнічних засобів

Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області здійснили рейдові перевірки місць реалізації піротехнічних засобів

27.12.13 08:08 0 738
Напередодні Новорічних та Різдвяних свят, люди купують різноманітні салюти, феєрверки, хлопавки та бенгальські вогні. Але досить часто трапляються випадки, коли внаслідок нехтування правилами пожежної безпеки або недотримання інструкцій з використання піротехнічних засобів, громадяни зазнають травм.

З метою запобігання таких випадків фахівці Управління ДСНС в області спільно з працівниками правоохоронних органів провели рейдові перевірки місць реалізації піротехнічних засобів в обласному центрі.

Рейдові перевірки в Івано-Франківську охопили насамперед великі торгівельні центри – «Метро Кеш енд Кері Україна», ТЦ «СІЛЬПО», «Арсен», «Велмарт» та «Епіцентр», а також спеціалізовані магазини, зокрема, «Піро–ІФ Феєрверк», що по вулиці Новгородській. У деяких реалізація піротехнічних виробів не проводиться, а там де проводиться, порушень правил реалізації та зберігання піротехнічних виробів не виявлено. У продавців є всі необхідні для такої діяльності документи. Підприємці усвідомлюють: відповідальність за якість та безпеку цього особливого товару несуть саме вони. А тому й дотримуються відповідних вимог: не продають піротехніку неповнолітнім дітям, виставляють на вітринах лише муляжі без порохового заряду, а справжні вироби зберігають, згідно вимог чинного законодавства. На кожен виріб є сертифікати якості та відповідності, місця продажу піротехнічних засобів обладнані первинними засобами пожежогасіння. Придбавши салюти чи феєрверки у спеціалізованих відділеннях магазинів, покупці тут же отримують детальний інструктаж щодо умов їхнього зберігання, транспортування, відстрілу та утилізації. Саме тому, зізнаються пересічні громадяни, краще купувати піротехнічні вироби у торгівельних центрах і спеціалізованих магазинах.

Рейдові перевірки івано-франківських ринків засвідчили, що на сьогоднішній день жодних піротехнічних виробів там не продають. Однак спільна робота фахівців Управління ДСНС в області та правоохоронних органів у цьому напрямі продовжуватиметься аж до завершення різдвяних свят для того, щоб запобігти та вчасно виявити можливі факти незаконної реалізації піротехнічних виробів, які могли б завдати шкоди життю чи здоров’ю громадян.

Управління ДСНС України в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ