Ірина Романів: «Необхідно негайно приступати до реконструкції пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні»

Ірина Романів: «Необхідно негайно приступати до реконструкції пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні»

27.12.13 18:36 0 746
«В Львівській області є дуже багато довгобудів, недобудованих об’єктів соціальної сфери, а також об’єктів, які потребує негайної реконструкції. Наше завдання – скласти чіткий план дій: куди кошти необхідно вкладати першочергово, де сконцентрувати більшу увагу, аби не розпорошувати той фінансовий ресурс, що в нас є».

Таку думку висловила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів 26 грудня під час робочого візиту у Бродівський район.

В рамках візиту заступник очільника Львівщини відвідала пологове відділення Бродівської центральної районної лікарні та ознайомилась із ходом реконструкції Шнирівської ЗОШ І-ІІІ ст.

«Віддаленість від обласного центру, величезна територія, яку обслуговує пологове відділення Бродівської ЦРЛ ще раз засвідчує значущість цього соціального об’єкту. Очевидно, що тут працює абсолютно професійний колектив, адже за 2013 рік не було жодної малюкової смертності та допологової чи після пологової смертності. З іншого боку лікарі працюють в надзвичайно поганих умовах. – розповіла Ірина Романів та наголосила, що необхідно терміново приступати до реконструкції пологового відділення, а фактично створення перинатального центру 2 рівня акредитації, як цього вимагає Національний проект. – З іншого боку Президент України задекларував, що 2014 рік буде роком розвитку регіонів. І наше завдання як влади, абсолютно скрупульозно вивчити, які ж об’єкти будемо вводити в експлуатацію чи продовжувати будувати в наступному році», – додала заступник голови ОДА.

Як повідомив головний лікар Бродівської ЦРЛ Іван Бец, пологове відділення обслуговує весь район та м. Радивилів Рівненської області. Відділення розраховане на 30 ліжок, а після реконструкції має запрацювати 5 пологових залів: 2 індивідуального й 3 сімейного типу.

«Тут не високий ступінь готовності, фактично тільки виконано демонтаж та вставлені вікна. Проте соціальна потреба пологового відділення є стовідсотковою. Цей об’єкт має бути і буде включений для проведення активних робіт та фінансування у 2014 році», – запевнила Ірина Романів.

Також соціально важливим Ірина Романів назвала реконструкцію басейну Шнирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Бродівського району.

«Цей об’єкт буде внесено до списку довгобудів на фінансування у 2014 році, адже на у Бродівському районі поки що не функціонує жодного басейну. Окрім того, багато вже вкладено коштів, багато зусиль і ми не маємо права не завершити це будівництво. Необхідно ще близько 3 млн. грн., щоб завершити реконструкцію басейну. Я думаю, що це абсолютно реальна цифра, аби в 2014 році цей басейн все ж таки здали в експлуатацію. Це дозволить навчати плаванню не тільки дітей із Шнирівської школи, але й проводити спортивні секції та заповнювати дозвілля дітей сусідніх сіл і міста Броди», – підсумувала Ірина Романів.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/robochi-pojizdky?album=3&gallery=178

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ