У Львівській області за благодійні кошти впорядкували територію загальноосвітньої середньої школи № 44 ім. Тараса Шевченка

У Львівській області за благодійні кошти впорядкували територію загальноосвітньої середньої школи № 44 ім. Тараса Шевченка

27.12.13 13:18 0 730
25 грудня заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів відвідала загальноосвітню середню школу № 44 ім. Т. Г. Шевченка у м. Львові.

Нагадаємо, 24 вересня в рамках культурного проекту «Мистецький арсенал добрих справ» відбувся благочинний аукціон на підтримку ЗОШ № 44 імені Т.Г. Шевченка. В рамках аукціону було продано 14 картин та зібрано кошти в сумі 105 тис. грн., які спрямували на здійснення першочергових ремонтно-реставраційних робіт з облаштування благоустрою зазначеної школи.

«Це була ідея відомих львівських художників Ореста Скопа і Петра Сипняка. Вони звернулись з цією ініціативою до облдержадміністрації, аби допомогти єдиній школі у м. Львові, яка носить ім’я Тараса Шевченка, – розповіла Ірина Романів про започаткування проекту. – Під патронатом голови облдержадміністрації відбувся мистецький благодійний аукціон, на якому зібрали понад 100 тис. грн., за які розпочали впорядкування школи», – додала І.Романів.

Так, на вже встановлено нову браму, відремонтовано сходи та майданчик перед школою. Також до кінця року має бути затверджена проектно-кошторисна документація та проведена відповідна експертиза для того, аби в 2014 році розпочались подальші роботи із благоустрою території та приміщень школи.

«Це є добра справа, бо йдеться про облаштування закладу освіти. Але треба також наголосити на тому, що відповідно до Указу Президента України 2014 рік є роком відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. І це лише перший крок до відзначення цієї дати», – повідомила заступник голови ОДА і додала, що невдовзі у Львівській області ще одну школу назвуть іменем Тараса Шевченка – в с. Бірки. Яворівського району.

Зазначимо, голова облдержадміністрації Олег Сало вже виїжджав до школи і зараз триває робота із облаштування там шевченківської світлиці.

«Дуже важливо, аби кожна дитина, не залежно від матеріальних статків входила у світ науки із Шевченком. Саме тому до Першого вересня наступного року кожному першокласнику в Львівській області буде вручено «Кобзар» Тараса Шевченка», – запевнила Ірина Романів.

На знак подяки учні ЗОШ № 44 імені Т.Г. Шевченка влаштували для гостей святковий концерт. Також свято було приурочено до Новорічних та Різдвяних свят.

Додатково зазначимо, проведення аукціону стало добрим прикладом об’єднання зусиль влади, митців та бізнесу для забезпечення добробуту дітей та облаштування об’єкту, пов’язаного з іменем Тараса Шевченка. Також з моменту проведення аукціону митці встановлюють відлік до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на Львівщині.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/hromadski-zahody?album=4&gallery=177

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ