У Львові з кіосками "Інтерпрес", у яких незаконно продають сигарети, розірвуть договір оренди

У Львові з кіосками "Інтерпрес", у яких незаконно продають сигарети, розірвуть договір оренди

27.12.13 10:12 0 781
Депутати Львівської міської ради 62 голосами "за" подолали вето міського голови і вилучили з Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм 22 об'єкти, що належать ТзОВ "Інтерпрес". Причиною цього рішення депутатів є невиконання підприємством ухвали Львівської міської ради про заборону продажу тютюнової продукції в газетно-журнальних кіосках. Про це 26 грудня 2013 року під час сесії Львівської міської ради розповів голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

За словами депутата, зазначені 22 об'єкти отримували дозвіл на торгівлю газетно-журнальною продукцією без права продажу тютюну та слабоалкогольних напоїв. У відповідь на численні скарги городян щодо продажу сигарет неповнолітнім у мережі "Інтерпрес" депутати Львівської міськради вкотре підтвердили заборону на реалізацію тютюнових виробів у кіосках, які продають газетно-журнальну продукцію та дитячу літературу.

"Водночас мене обурює фарисейська позиція союзника торгівців тютюном неповнолітнім – міського голови Львова Андрія Садового. Він укотре намагається ввесті львів'ян в оману, розповідаючи побрехеньки про "тиск на вільних журналістів". Хочу наголосити, що ми жодним чином не обмежували права журналістів, ми лише вимагали припинити продаж тютюну, як цього вимагає закон. Усупереч рішенню депутатського корпусу ТзОВ "Інтерпрес" не припинило реалізацію сигарет, зокрема неповнолітнім.

Наша вимога і пропозиція така – на вивільнених місцях має здійснюватися торгівля газетно-журнальною продукцією. Без права продажу тютюну. Відповідно, ці місця ми вимагаємо передати комунальному підприємству "Газета "Ратуша" для облаштування точок реалізації періодики, аби отримані від прибутку кошти надходили в міську скарбницю", – зазначив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ