У Львові реформуватимуть муніципальну дружину

У Львові реформуватимуть муніципальну дружину

27.12.13 11:49 0 737
26 січня 2013 року під час сесії Львівської міськради депутати затвердили ухвалу щодо створення тимчасової комісії для реформування муніципальної дружини. За відповідне рішення проголосували 65 депутатів.

Як зазначив секретар Львівської міської ради свободівець Василь Павлюк, українська громадськість стала свідком того як міліція по-звірячому била мирних мітингувальників, бандитськими методами затримувала журналістів та активістів Майдану. "В час, коли в країні відбуваються революційні події, люди не мають гарантій безпеки участі в мирних масових заходах. Бачимо, що відбуваються напади невідомих осіб на журналістів, активістів майданів по всій території держави, яскравим прикладом чого є звіряче побиття Тетяни Чорновіл. Ні журналісті, ні політики, ні громадськість не можуть домогтися від правоохоронних органів чіткої та зрозумілої відповіді на запитання про всі ці злочини.

Депутати міськради є представниками громади й зобов'язані представляти її інтереси, тож ми повинні вжити всіх заходів для того, аби наше місто було безпечним та привітним не тільки для туристів, але в першу чергу для львів'ян. Переконаний, що чисельне збільшення персонального складу муніципальної дружини, забезпечення її необхідним обладнанням сприятиме захисту львів'ян від будь-чиїх злочинних посягань", – зазначив Василь Павлюк.

Зі слів голови постійної депутатської комісії законності та депутатської діяльності свободівця Любомира Мельничука, українське законодавство дозволяє залучення структур, створених місцевими органами самоврядування, для охорони правопорядку і у Львові муніципальна дружина багато років функціонує. "Муніципальна дружина є, вона законна, ми ж пропонуємо її розширити та окреслити повноваження. На жаль, за останні роки ця структура не розвивалася. Аби це був реальний орган, комісія має зробити наступні напрацювання: визначити достатню чисельність муніципальної дружини, передбачити необхідні зміни до міського б'юджету для закупівлі обладнання та оплати заробітної платні, визначити критерії відповідності для претендентів на посади в муніципальній дружині", – зазначив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ