Рівненські міліціонери закликають людей не купувати ялинки без належного маркування

Рівненські міліціонери закликають людей не купувати ялинки без належного маркування

27.12.13 14:28 0 827
Аби запобігти незаконним порубкам хвойних, щорічно в державі проходить операція «Ялинка». І хоча сезон реалізації лісових красунь лише починається, проте рівненські міліціонери уже мають результати у цьому напрямку.

Нещодавно працівники Державтоінспекції зупинили 28-річного мешканця Корецького району, який на автомобілі перевозив 19 ялинок без відповідних документів. Тепер чоловікові загрожує штраф згідно зі статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності).

Загалом працівники міліції вже склали 11 протоколів за порушення норм статті 159 (Порушення правил торгівлі на ринках), статті 65 (Незаконна вирубка, пошкодження та знищення лісових культур), статті 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) та статті 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення України.

Працівники міліції нагадують, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі товарно-транспортну накладну та з лісництва, сертифікат радіаційного обстеження дерев (на виявлення екологічної чистоти дерев), дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинно стояти клеймо лісового господарства, де його виростили. Крім того, з 2009 року усі дерева, призначені для продажу, мають пластикову бирку зі штрих-кодом. Ціль такого маркування — максимальне забезпечення реалізації новорічних дерев законним шляхом.

Правоохоронці Рівненщини бажають усім жителям області гарних свят, і закликають не купувати ялинки, котрі не мають відповідного маркування, аби не мати проблем із законом.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналісти Львівщини – ...
Наступна новина: Київська митниця заявляє ...

КОМЕНТАРІ