В Луцьку отримати автоматичне бюджетне відшкодування з податку на додану вартість стало простіше

В Луцьку отримати автоматичне бюджетне відшкодування з податку на додану вартість стало простіше

28.12.13 09:22 0 797
Луцька ОДПІ повідомляє – відшкодування ПДВ в автоматичному режимі здійснюється набагато швидше – виключно за підсумками камеральної перевірки, що проводиться протягом 20 календарних днів наступних за граничним строком отримання податкової декларації (а з 1 січня 2014 року – протягом 5 календарних днів із дня подання податкової декларації).

Також більш оперативно здійснюються і розрахунки з платником податків. За відшкодованою сумою строки скорочуються з 5 операційних днів до трьох операційних днів після закінчення проведеної камеральної перевірки.

Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 21.09.11 №1178.

Отже, максимально можливий строк отримання автоматичного бюджетного відшкодування у 2013 році становить 26 днів із граничного строку подання декларації із задекларованою сумою бюджетного відшкодування (20 днів камеральна перевірка, 3 дні для надсилання висновку Держказначейству та 3 дні для зарахування грошей на рахунок). А з 1 січня 2014 року – 11 днів з дня подання декларації (5 календарних днів з дня подання декларації – камеральна перевірка, 3 дні для надсилання висновку Держказначейству та 3 дні для зарахування грошей на рахунок).

Додатково: згідно з пунктом 200.18 статті 200 Податкового кодексу України платники, які мають право на бюджетне відшкодування відповідно цієї статті, подали відповідну заяву та відповідають одночасно критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 розділу V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, мають право на автоматичне бюджетне відшкодування.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначено десятку ...
Наступна новина: На Тернопіллі головою ...

КОМЕНТАРІ