Лучани вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

Лучани вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

28.12.13 08:44 0 757
У день 34-ї річниці введення радянських військ в Республіку Афганістан на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулося покладання квітів за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, його першого заступника Святослава Кравчука, секретаря міської ради Григорія Пустовіта, заступника голови обласної ради Валентина Вітра, членів Волинської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану та громадськості міста.

Голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять загиблих воїнів.

Міський голова Микола Романюк пригадав, як у Луцьку було споруджено пам’ятник воїнам, які загинули при виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані.

«Нині є багато інформації про ту страшну війну. Відзняті документальні та художні фільми, створені архівні виставки. Ми повинні пам’ятати тих хлопців, яких зовсім юними, ледь навчивши користуватися автоматом та стріляти з нього, кинулись у вир війни, яка була нікому непотрібна. Я хочу, щоб наші діти та внуки ніколи не воювали. Українці є миролюбивий народ, який ніколи нікого не завойовував. Наші люди завжди захищали і відстоювали свою землю до останньої краплі крові», – зазначив міський голова.

« ми повинні берегти пам'ять про тих, хто загинув на війні. Багато воїнів померли від хвороб, які вони отримали на тій війні. Ці хлопці були сильні духом та відважні. Нам всім необхідно робити висновки з тих подій, щоб більше такого не повторювалося», – звернувся до присутніх Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ