Волинська область: рятувальники застерігають бути обережними під час проведення новорічних та різдвяних свят

Волинська область: рятувальники застерігають бути обережними під час проведення новорічних та різдвяних свят

28.12.13 14:16 0 793
Наближаються новорічні та різдвяні свята, під час яких у посиленому режимі будуть працювати рятувальники. Саме на святкові дні навантаження у роботі служби порятунку «101» збільшується, як і збільшується кількість надзвичайних ситуацій та пожеж.

З метою запобігання надзвичайним ситуаціям та травмуванню волинян, а також встановлення ситуації щодо виявлення на ринках області несертифікованої піротехнічної продукції днями на ринках та в інших торговельних закладах області працівники ДСНС провели ряд заходів, включаючи і рейдові перевірки.

Завдяки активній роботі було мінімізовані випадки реалізації новорічної піротехніки на ринках. Проте, незважаючи на проведені заходи, нещодавно знову виявлено декілька фактів реалізації несертифікованих піротехнічних виробів та без відповідної ліцензії.

Управління ДСНС України у Волинській області нагадує громадянам, що для власної безпеки та безпеки оточуючих необхідно купувати тільки сертифіковану піротехнічну продукцію. Продавець за вимогою покупця зобов’язаний надати сертифікат на будь-який вид піротехнічного виробу.

Пам’ятайте: задля безпеки тримайте такі вироби якнайдалі від дітей.

Категорично забороняється діткам користуватися петардами, хлопавками, феєрверками та салютами, оскільки ейфорія від кількасекундних спалахів та вибухів може обернутися каліцтвом на усе життя.

Перед використанням піротехнічних «іграшок» не полінуйтеся прочитати інструкцію щодо використання. Запам’ятайте: категорично заборонено запалювати їх за найменших ознак пошкодження корпусу чи фітиля, підходити до пристрою, що не спрацював, неприпустимо використовувати їх поблизу будівель, під арками, деревами та лініями електропередач.

А перед тим, як запустити у небо різнокольорові комети та тріскотливі кулі, замисліться над тим, наскільки це безпечно. Адже подібні прикраси повинні приносити радість і задоволення, а не каліцтво й загибель.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Прикарпатті першим ...

КОМЕНТАРІ