Закарпаття: на Хустщині правоохоронці вилучають незаконні ялинки та пітарди

Закарпаття: на Хустщині правоохоронці вилучають незаконні ялинки та пітарди

28.12.13 10:24 0 898
У ці передсвяткові дні хустські правоохоронці проводять спецоперації під умовними назвами “Ялинка” та “Петарда”, метою яких є запобігання незаконному вирубуванню та збуту хвойних дерев, торгівлі у заборонених місцях ялинками та піротехнічними засобами.

За незаконну реалізацію піротехнічних засобів закон передбачає адміністративну відповідальність - штраф із конфіскацією товару. Карається також реалізація піротехнічної продукції неповнолітнім особам, а якщо самого підлітка міліція спіймає з піротехнікою, то штраф очікує його батьків. Дільничними інспекторами міліції було вилучено піротехнічну продукцію на суму 1200 гривень та складено адміністративні протоколи на трьох громадян.

Також правоохоронці проводять спецоперацію «Ялинка», яка націлена на попередження незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев. Під час проведення одного з таких рейдів дільничні інспектори міліції виявили та вилучили сім ялинок на суму 260 гривень, продавців було притягнуто до адміністративної відповідальності.

- За незаконну вирубку новорічних ялинок передбачена також і кримінальна відповідальність. Згідно ст.246 Кримінального кодексу України за це загрожує штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого, - нагадує начальник хустської міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У 2014-му Україну чекає ...

КОМЕНТАРІ