Міліціонери та журналісти відпрацьовували Ужгород

Міліціонери та журналісти відпрацьовували Ужгород

28.12.13 09:00 0 693
Міліціонери обласного центру спільно з журналістами місцевих засобів масової інформації провели відпрацювання Ужгорода, перевіряючи місця продажу піротехнічної продукції в місті.

Метою рейду було виявлення порушень правил продажу петард, феєрверків, салютних установок та складання адміністративних протоколів за продаж піротехніки без ліцензії. В зоні особливої уваги міліціонерів знаходяться ринки, магазини та місця стихійної торгівлі.

- Відповідно до чинного законодавства, піротехніка може відпускатися виключно особам, які досягли 18-річного віку, та реалізовуватися лише через спеціальні магазини і відділи. Продавці повинні мати ліцензію на здійснення такого виду підприємницької діяльності та вручати кожному покупцю інструкцію з мірами безпеки, – каже начальник Ужгородської міліції підполковник Євген Калитич. – Крім того, сама продукція має бути сертифікована, мати штамп та маркіровку. Адже піротехнічні вироби, крім задоволення, несуть в собі небезпеку для здоров`я громадян. При неправильному використанні вони можуть завдати серйозні травми та опіки, а також призвести до пожежі, залетівши у вікно чи на балкон.

Недобросовісним продавцям піротехніки загрожує адміністративна відповідальність за ч.1 ст.164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 195-6 (порушення порядку торгівлі піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальне покарання за такі правопорушення – це накладення штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. P.S. Звертаємося до всіх громадян із проханням повідомити до міліції про всі факти незаконної торгівлі піротехнікою за телефоном «102». Якщо піротехнічні вироби реалізуються незаконно – немає гарантії у їх безпечності. Обережне поводження із піротехнікою забезпечить вашу власну безпеку та безпеку оточуючих.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ