«Алкогольні» справи організованої групи розкрито податковою міліцією Закарпаття

«Алкогольні» справи організованої групи розкрито податковою міліцією Закарпаття

28.12.13 16:37 0 729
Слідчими Міндоходів скеровано до суду кримінальне провадження, яке містить ознаки організованої злочинної групи. Про це розповів під час проведення всеукраїнської прес-конференції із представниками регіональних та центральних ЗМІ Ігор Коломійцев – заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Рік дії нового Кримінально-процесуального кодексу майже співпадає з першим роком існування Міністерства доходів і зборів. Міндоходів позиціонує себе, як сервісне – клієнтоорієнтоване відомство, так і прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу не призвело до посилення фіскального тиску, зокрема, на підприємців, які належним чином виконують конституційний обов’язок зі сплати податків, зборів, митних платежів та єдиного соціального внеску. Із введенням нового КПК не передбачено функціонування органів дізнання, проведення дослідчих перевірок та додаткових розслідувань. Слідчий не пізніше 24 годин після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення відразу розпочинає розслідування.

«Ми працюємо виключно у межах законності та дотримуємось норм КПК. За останні 10 років вперше в області припинено діяльність ОЗГ. Кримінальне провадження внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань відносно 5 осіб, які, діючи в складі організованої злочинної групи, незаконно виготовляли, зберігали, транспортували та збували алкогольні напої. Вилучена продукція, з наклеєними на ній підробленими акцизними марками акцизного збору становила загрозу для життя та здоров’я людей», – поінформував Ігор Коломійцев.

За словами заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, попри скорочення штату, та, в свою чергу, збільшенням навантаження, за рахунок автоматизації вибору ризикових об’єктів для відпрацювання та перевірок, спостерігається значне підвищення ефективності у роботі. Зокрема, протягом року закінчено 73 кримінальні провадження, що у 1,4 разів більше, ніж у минулому році та відшкодовано понад 8,5 млн. грн. збитків. В 2012 році державі було відшкодовано 3,6 млн. грн., що в 2,3 рази менше ніж цьогоріч.

Повідомляє Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: подяка!

КОМЕНТАРІ