Інша Тетяна Чорновол – яка боролася за права психічно хворих – у спогадах І. Геращенко

Інша Тетяна Чорновол – яка боролася за права психічно хворих – у спогадах І. Геращенко

28.12.13 18:08 0 882
Саме журналістка та активістка Тетяна Чорновол, яку всі знають як «розслідницю» політичної корупції, підняла у ЗМІ історію про катування в інтернатах для психічно хворих.

Про це пише народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Таню, що підкорювала Межигір’я, воювала, боролася, вимагала від опозиції бути більш рішучою, знають всі. Таню – розслідницю політичної корупції читають всі. А я от ці два дні про іншу історію згадую. Це вона підняла в ЗМІ історію про катування в інтернатах для психічно хворих. Разом з журналістами 5 каналу займалася долями конкретних людей, нікому не потрібних в цій крані, бо ж вони «дурники», – згадує Геращенко.

За словами Ірини Геращенко, потім вона вже як депутат підключилася до цієї історії. «І оце згадую свою поїздку у той Богом забутий інтернат на Одещині, де тепер не б’ють і не мучать нещасних. Завдяки Тані, бо вона то перша винишпорила, витягла на світ і врятувала їх», – додала нардеп.

«Таня – наш друг, наша колега, наш соратник. Єдине, що нам зараз важливо і «вигідно» (лексикою вовчої зграї, яка життя міряє вигодою-невигодою, а не допомогою, дружбою, жертовністю): здоров’я Тані, її близьких і покарання всіх покидьків, що підняли на неї руку», – заявила Геращенко.

Депутат каже, що весь цей час думає про Тетяну Чорновол, її дітей і батьків, чоловіка. «Згадую, коли вперше про неї дізналася. 2001 рік. 9 березня. Всі пам’ятають ті емоційні кадри біля Червоного корпусу університету і худющу, як гілочка, дівчину на даху, біля нашої бібліотеки, що воювала звідти з міліцією. А потім Таня виходила-викричала-вибігала виборчу кампанію Шкіля, який був у СІЗО, а вона агітувала за нього», – додала вона.

Геращенко також у своєму пості згадала про історію з «наколотими апельсинами». За її словами, це неокласика. А тепер вона все більше переконується, що у Партії регіонів своїх членів і особливо, членкинь годують мухоморами. «Обов’язково і щодня, щоб входили в галюцинаційний транс і відривалися від реальності, верзли маячню», пише вона.

Інакше, за її словами, не можна пояснити «ту цинічну брудноту, що плетуть зараз деякі пані з приводу історії з Танею... Повторювати то не буду. Але як в жіночі голови можуть приходити взагалі ідеї і думки про «вигідно-невигідно», коли перед тобою фото розтерзаної жінки, – цього я ніколи не зрозумію... Такі думки – тільки під мухоморами приходять мабуть в голову», – міркує Ірина Геращенко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ