На Хмельниччині провідних спортсменів, тренерів та фахівців сфери фізичної культури і спорту відзначено обласною премією

На Хмельниччині провідних спортсменів, тренерів та фахівців сфери фізичної культури і спорту відзначено обласною премією

28.12.13 17:04 0 869
Вже стало гарною традицією п’ять років поспіль проводити зустріч на передодні Нового року з нагоди відзначення обласною премією провідних спортсменів, тренерів, фахівців сфери фізичної культури і спорту області за вагомі досягнення, які прославляють нашу державу на світовому та державному рівнях. Кращих з кращих спортивних діячів привітав перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко.

Вадим Дмитрович зазначив, що Хмельниччина на займає почесне І місце серед неолімпійських та ІІ місце серед олімпійських видів спорту у ІІІ групі областей. Поділля представлено олімпійцями, чемпіонами світу, Європи та Всесвітніх ігор, якими варто пишатися.

У ході зустрічі посадовець нагадав присутнім про найяскравіші досягнення спортсменів з олімпійських видів спорту, які у 2013 році показали високий спортивний результат і прославили нашу рідну Хмельниччину. Серед них перемоги по фехтуванню (Пундик Галини та Дмитра, Комащук Аліни, Бойко Дмитра, Штурбабіна Олега), лижних гонках (Григоренко Катерини), боротьбі вільній (Олійника Павла), боксу (Лазарева Дениса), веслуванню на байдарках і каное (Янчука Дмитра), дзюдо (Кіндзерської Ірини) та інші.

Також варто пишатися спортсмени з особливими потребами (Антонюк Володимир, Девлиш Олександр та Трушев Віталій), які складі збірної команди України вибороли Інтерконтинентальний кубок з футболу.

На VIII Всесвітніх іграх серед ветеранів, що відбулись у м. Турин, Італія Кожан Микола став чемпіоном з важкої атлетики, Володимир Васильківський здобув срібну нагороду з велоспорту на шосе. Володимир Копичинський у 2013 році чемпіон світу Європи Азії, Росії та Білорусії з гирьового спорту, занесений до Всесвітньої книги рекордів Гінеса "300 Спартанців". Микола Онішук та Олександр Ткачук – чемпіони V Всеукраїнських спортивних ігор серед ветеранів ім. Михайла Макаровича Баки з легкої атлетики.

Вадим Гаврішко наголосив на подальшій підтримуці талановитої молоді стипендіями, преміями, виділенням коштів на проведення навчально-тренувальних зборів та спортивних заходів. Так, на ці цілі у 2013 році використано майже півмільйона гривень на виплату стипендій спортсменам (86 осіб), 20 тис. грн. на премії, на проведення спортивних заходів та НТЗ (навчально-тренувальних зборів), більше 5млн. гривень.

У досягненні високих спортивних результатів є вагомий внесок фахівців та ветеранів з фізичної культури та спорту. Їм особлива подяка та шана. Це - Сергій Нагорний, Оксана Пилипчук, Віктор Флентін, Анатолій Федосєєв та Віталій Швець.

Усі ці ваші досягнення свідчать про те, що Подільський край – спортивний, спортсмени та фахівці – великі професіонали. І головна мета органів виконавчої влади примножувати їх ряди та усіляко їм допомагати.

На завершення посадовець виконав почесну місію – нагородив кращих з кращих спортсменів обласною премією.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ