У 2014-му Україну чекає іспит на європейськість, – Маринович

У 2014-му Україну чекає іспит на європейськість, – Маринович

28.12.13 10:34 0 775
Наступного року українців, а також політичну еліту держави чекає іспит на європейськість, який поки що складає Євромайдан. Проте у цій ситуації дуже важливо не допустити радикальних дій.

Про це 27 грудня, заявив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович на прес-конференції «2013-ий: підсумки та очікування».

«Нас чекає дуже важливий іспит – іспит на нашу вірність європейським принципам і цінностям. Цей іспит поки що складає Майдан. Я закликаю увесь Майдан, щоб цей нанасильницький характер було втримано. Щоб не здобули першості люди, які хочуть радикалізувати ситуацію, припускаючи, що так вони швидше завоюють Україну. Але так вони лише швидше «здадуть» Україну Росії, яка тільки й чекає радикалізації обстановки», – наголосив він.

Мирослав Маринович зазначив, що наступного року іспит на європейськість також будуть складати політичні еліти. «Європа відзначила ненасильницький характер Майдану. Але європейськість означає також уміння політичних еліт знаходити виходи зі складних обставин. Поки що ми маємо шанс. Ми поставили дуже високу планку, і обов’язок еліти – не загнати країну у глухий кут», – додав віце-ректор.

Своєю чергою, присутній на прес-конференції заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак зауважив: «Місія молоді, студентства зараз є визначальною. Я думаю, комунікації студентських середовищ на східній Україні з львівськими та київськими студентами відіграють ключову роль у зміні світогляду і діях на наступний рік».

Також він висловив побажання, щоб влада все ж таки повернулася до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: У прямому ефірі на ...

КОМЕНТАРІ