Маринович: Якщо діяти в стилі влади, можна втратити і схід України, і Галичину

Маринович: Якщо діяти в стилі влади, можна втратити і схід України, і Галичину

28.12.13 12:09 0 724
Проблема сходу України залишається ще нерозв’язаною. Водночас мешканці Сходу реагують більше не на політичні, а на моральні аспекти подій, які відбуваються у суспільстві.

Про це 27 грудня, заявив на прес-конференції віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.

Зокрема, він зазначив: «Проблема сходу України залишається нерозв’язаною. Хоча реакція Сходу підтверджує, що пасіонарними для України є моральні аспекти, а не політичні. Коли йдеться про політику, Схід байдужий, не реагує гасла опозиції. Але коли йдеться про те, що наших дітей б’ють, Схід реагує, піднімається на протести».

За словами Мирослава Мариновича, дуже важливо, щоб політичні організації і Майдан усвідомили, що нехтувати моральними аспектами неприпустимо. «Бо якщо ми почнемо діяти в стилі влади, ми ризикуємо втратити все – не тільки схід України, а й Галичину», – говорить він.

Віце-ректор УКУ переконаний: Схід «затравлений» тим режимом, який існує в Україні. Тому «піднятися на чесне правдиве слово на Сході значно важче і складніше, ніж у західних регіонах». Крім того, як зазначив Мирослав Маринович, Схід не має об’єктивної інформації.

«Тому, аналізуючи питання «Схід-Захід», ми повинні старатися зрозуміти тих людей, які є частиною нашого народу, і обставини, в яких вони перебувають», – наголошує він.

Своєю чергою, керівник Центру громадянських ініціатив Віталій Загайний зазначив, що схід України також різний і живе, здебільшого, під впливом політичних міфів. «Ми повинні інакше подивитися на Донбас», – упевнений він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ