На Прикарпатті першим "дослідникам" вручили форму та посібники

На Прикарпатті першим "дослідникам" вручили форму та посібники

28.12.13 14:19 0 768
25 грудня 2013 року в гімназії № 3 м. Івано-Франківськ працівники кримінальної міліції у справах дітей та представники скаутської організації «Пласт» вручили форму та посібники учням, які виявили бажання стати «дослідниками».

Нагадаємо, що «Дослідники» – програма для школярів з вивчення основ правоохоронної діяльності і скаутингу з метою сприяння кращій взаємодії працівників міліції і населення. Зазначена програма впроваджується у Івано-Франківську обласним Управлінням МВС України за участю міського осередку Національної скаутської організації Пласт в рамках «Проекту реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Гуртки дослідників створюються на базі 5-ти шкіл міста і працюватимуть упродовж навчального року. На презентації програми відбулись у всіх школах, за результатами яких, більше ста учнів виявили бажання стати дослідниками.

Тематика програми охоплює основи правоохоронної діяльності, кримінального законодавства, особистої і громадської безпеки та скаутингу.

Кожен навчальний модуль передбачає виконання дослідниками певного проекту на користь громади, який вони обирають самостійно відповідно до теми модуля. Проекти можуть стосуватись надання допомоги пенсіонерам, упорядкування території школи або парку, проведення для молодших школярів презентацій з особистої безпеки, безпечної поведінки в мережі Інтернет тощо.

Програма поєднує пластову методику з навчанням молоді основам профілактики правопорушень, правоохоронної роботи,спонукаючи до самостійної роботи на користь позитивних змін у громадах, виховуючи у дослідників лідерські якості.

Зустрічі дослідників відбуватимуться у школах два рази на місяць за участю працівника кримінальної міліції у справах дітей та представника Пласту.

Ця ініціатива є частиною моделі співпраці кримінальної міліції у справах дітей з навчальними закладами, яка передбачає не тільки інформаційно-профілактичну роботу зі школярами, а й більш тісну співпрацю працівників КМСД з адміністраціями навчальних закладів, представниками батьківських комітетів щодо реагування на інциденти й проведення цілеспрямованої виховної роботи з підлітками, залучення їх до суспільно корисних заходів.

Впроваджуючи Програму «Дослідники», МВС України ставить за мету створити національні практики, які покликані підсилити функції кримінальної міліції у справах дітей, зокрема щодо проведення профілактики правопорушень, розшуку зниклих дітей та співпраці з громадою.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ