У Львові працівники ДАІ провели для старшокласників тест із Правил дорожнього руху, а першачкам - роздали "шпаргалки"

У Львові працівники ДАІ провели для старшокласників тест із Правил дорожнього руху, а першачкам - роздали "шпаргалки"

28.12.13 16:18 0 718
Напередодні зимових канікул правоохоронці вирушили у школи, аби нагадати дітям правила безпечної поведінки на дорозі.

Працівники ДАІ побували у львівській загальноосвітній школі №75. Спершу вартові доріг спілкувалися зі старшокласниками, а після цього – вирушили до молодших діток, які тільки навчаються самостійно долати шлях до школи.

З підлітками говорили на дорослі теми – розповідали про наслідки та причини дорожньо-транспортних пригод, що траплялися з їхніми ровесниками у Львові.

Інспектор міського відділу ДАІ Ірина Пилат зазначила, що побільшало випадків, коли в ДТП травмуються школярі старшого віку. Найчастіше у прикрі ситуації на дорозі потрапляють юні пішоходи, тож правоохоронці закликали школярів бути завжди обережними, особливо, ввечері. Працівники ДАІ наголосили на важливості використання у цей час доби світловідбиваючих стрічок на верхньому одязі та взутті.

Правоохоронці запропонували старшокласникам перевірити свої знання з Правил дорожнього руху та роздали кожному учневі невеличкий тест із ПДР.

Відповісти правильно на кожне з питань вдалося далеко не всім. Переглянувши свої результати, школярі визнали – працювати ще є над чим. Тож пообіцяли добре вивчити Правила дорожнього руху, аби наступного разу відмінно впоратися із цим завданням.

Побажавши підліткам щасливих канікул, правоохоронці вирушили до класу, де навчаються наймолодші дітки. Гостей у формі малята зустріли радісними та захопливими вигуками. Кожен із них одержав від працівників ДАІ корисний подарунок – наклейку-шпаргалку із Правилами дорожнього руху.

Разом із правоохоронцями дітки повторили «ази» дорожньої безпеки та дізналися, чому так важливо, аби на їхньому портфелику чи куртці були спеціальні «світлячки».

Вартові доріг також розповіли малим школярикам, як слід поводитись у транспорті та де безпечно кататися на велосипеді.

Малята залюбки відповідали на запитання пізнавальної вікторини та, загалом, продемонстрували дуже добрі знання з дорожньої безпеки.

На завершення зустрічі дітки дружно запевнили, що ніколи не пустуватимуть на дорозі, будуть завжди уважними та обережними. А дехто з хлопчаків навіть пообіцяв, що, коли виросте, обов’язково стане правоохоронцем!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США суд визнав ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ