У Рівненській області прокуратура вимагає від місцевої ради дотримуватися законодавства при прийнятті рішень щодо розпорядження земель обласного центру

У Рівненській області прокуратура вимагає від місцевої ради дотримуватися законодавства при прийнятті рішень щодо розпорядження земель обласного центру

28.12.13 14:30 0 860
У ході перевірок додержання вимог земельного законодавства працівники прокуратури м. Рівне виявили факти прийняття Рівненською міською радою 10 незаконних рішень щодо розпоряджання землею на території обласного центру.

Зокрема, рішення про виділення земельних ділянок у власність та користування, а також про продаж земель прийняті сесією міськради без розробки необхідної землевпорядної документації та з порушенням встановленого законодавством порядку проведення земельних торгів.

З метою захисту земель загальною площею понад 12 га від неправомірних посягань та повернення їх у законну власність територіальної громади прокуратура м. Рівне внесла голові Рівненської міської ради ряд подань з вимогою усунути вказані порушення.

Проте посадові особи Рівненської міської ради, порушуючи інтереси громади міста, залишили документи прокурорського реагування без розгляду, у зв’язку з чим прокуратура м. Рівне найближчим часом звернеться із позовами до суду про визнання протиправними та скасування зазначених рішень.

Прокуратура і надалі принципово реагуватиме на незаконність дій органу місцевого самоврядування при прийнятті рішень щодо розпоряджання земельними ділянками та вживатиме заходів до усунення порушень закону.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ліван: внаслідок вибуху ...
Наступна новина: На Тернопіллі валентин ...

КОМЕНТАРІ