У Дніпропетровську пікетували міліцію з вимогою розслідувати напад на Чорновол

У Дніпропетровську пікетували міліцію з вимогою розслідувати напад на Чорновол

28.12.13 18:05 0 812
Учасники дніпропетровського Євромайдану у четвер ввечері пікетували обласне управління МВС. Акція відбулася на підтримку побитої журналістки Тетяни Чорновол, а також десятків інших громадських активістів, які зазнали тиску або фізичної розправи через свою діяльність. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми висловлюємо занепокоєння громадян стосовно діяльності правоохоронних органів. Це стосується резонансних подій у Києві, тобто побиття Тетяни Чорновіл, у Харкові, де у людини, активіста Євромайдану, 12 ножових поранень, а також інцидентів у Дніпропетровську 25 листопада та 8 травня. Неодноразово називалися прізвища, неодноразово показувалися фотографії, але представники міліції чомусь нікого не можуть знайти. Це виглядає так, ніби правоохоронці затягують слідство в інтересах певних політичних процесів», – заявив один із координаторів Євромайдану Іван Маркевич.

Активісти Євромайдану також заявили, що не почуваються захищеними в Дніпропетровську після нападів на прихильників євроінтеграції в інших містах та побиття дніпропетровських євромайданівців 1 грудня.

«Є певне занепокоєння, що такі речі виникнуть у Дніпропетровську. Ніхто не може гарантувати безпеку євромайданівцям, ніхто не може гарантувати активу та координаторам, що вони будуть захищені. Безкарність породжує ще більше нахабство», – заявляли учасники акції.

Водночас в обласному управлінні міліції раніше заявляли, що розслідування резонансних нападів на активістів у Дніпропетровську триває, зокрема, шукають причетних до інциденту на місцевому Євромайдані.

Пікетувальники передали звернення на ім’я начальника обласного управління МВС, у якому вимагають розслідування всіх резонансних злочинів, а також список активістів Євромайдану, щоб міліція подбала про їхню безпеку. У п’ятницю дніпропетровські євромайданівці планують пікетувати обласну прокуратуру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримали 18-річного ...
Наступна новина: Обама підписав компромісний ...

КОМЕНТАРІ