На Житомирщині правоохоронці виявили 700

На Житомирщині правоохоронці виявили 700 "нічийних" лісових красунь

28.12.13 09:59 0 701
Спільний рейд працівників міліції та екологічної служби видався неабияк результативним у Романівському районі. Наразі правоохоронці встановлюють заготівельника новорічних ялинок і сосен та з’ясовують місця вирубки дерев.

В одному з сіл Романівського району правоохоронці, перевіряючи наявну інформацію, натрапили на закинуте приміщення колишнього колгоспу, вщент заповнене хвойними деревами. Ймовірно, хтось складував зелені лісові красуні задля подальшої оптової реалізації.

На місці події, куди прибула слідчо-оперативна група Романівського райвідділу міліції задля фіксації правопорушення, заготівельник не об’явився. За таких обставин близько 700 ялинок та сосен було вилучено та розпочато відповідні перевірки, в ході яких правоохоронці й визначать правову кваліфікацію події. Наразі ж тривають заходи щодо встановлення осіб заготівельників хвойних дерев і з’ясування місць їх вирубки.

Нагадуємо, що в передноворічні дні працівники міліції разом з представниками екологічної служби проводять спеціальні профілактичні заходи щодо попередження фактів незаконної вирубки хвойних насаджень, а також у разі виявлення таких випадків, припинення продажу ялинок та сосен невідомого походження. До того ж, чинним законодавством за незаконну порубку лісу передбачена кримінальна відповідальність у вигляді накладання штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатські ...
Наступна новина: Американська кіноакадемія ...

КОМЕНТАРІ