Дніпропетровську прокуратуру пікетували з вимогою розслідувати напад на Чорновол

Дніпропетровську прокуратуру пікетували з вимогою розслідувати напад на Чорновол

28.12.13 15:09 0 887
У Дніпропетровську учасники Євромайдану у п’ятницю ввечері пікетували обласну прокуратуру з вимогою об’єктивно розслідувати справи про побиття журналістки Тетяни Чорновол і низки місцевих громадських діячів та журналістів, які теж стали жертвами нападів невідомих. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами координатора Євромайдану Віктора Романенка, після резонансних подій у Києві та Дніпропетровську активісти акцій на підтримку євроінтеграції побоюються за власну безпеку та здоров’я.

«Ми передали міністру МВС прізвища людей, проти яких можуть, ми вважаємо, бути застосовані репресії, переслідування. Прізвища у нього на столі, щоб усі знали, що відбувається. Якщо з людиною щось трапиться, ми попереджали», – заявив Романенко.

Крім того, дніпропетровські протестувальники вимагають від міліції та прокуратури належного розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську 25 листопада, покарання винних у побитті місцевих євромайданівців 1 грудня, розкриття найбільшої в історії міста оборудки з комунальним майном тощо.

Також активісти Євромайдану повідомили про те, що в регіоні створено обласний осередок всеукраїнського об’єднання «Майдан». Керівники обласних організацій УДАРу, «Батьківщини» і «Свободи» поставили підписи під заявою про створення ВО «Майдан» і звернулися до дніпропетровців із закликом об’єднатися для «перезавантаження системи влади».

У понеділок дніпропетровський журналіст В’ячеслав Поїздник заявив про побиття невідомими під час виконання ним службових повноважень, міліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження. Раніше у Києві під час сутичок із «Беркутом» 1 грудня постраждав інший дніпропетровський журналіст Валерій Гарагуц.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Інтернеті з’явилася ...
Наступна новина: В Закарпатській області і ...

КОМЕНТАРІ