Як не бути обманутим при оренді житла

Як не бути обманутим при оренді житла

30.12.13 10:49 0 2266
Потенційні наймачі житла зазвичай намагаються знайти варіант подешевше . Та й хто не хоче ? Само собою зрозуміло , що при пошуку підходящої житлоплощі неможливо застрахуватися від можливості бути обманутим пройдисвітами . А вже у них " підходящі варіанти" завжди є в надлишку .

Популярною орендної аферою є інформаційні агентства. Найцікавіше , що в ЗМІ раз у раз з'являються розповіді очевидців , ошуканих цими самими агентствами. Тим не менш, нових шукачів на звання "жертви шахраїв " досі вистачає . Стартує афера з того , що потенційний орендар виявляє відповідне оголошення про надання інформаційних послуг по житлу , що здають в даний момент внайми. Людина телефонує за вказаним номером телефону і отримує запрошення з'явитися в офіс фірми , оскільки саме його варіантів існує декілька. Жертва шахраїв укладає договір , заплативши при цьому передоплату в сумі 50-75 $ . Природно , що співробітник компанії обіцяє зарахувати ці гроші в рахунок оренди за житло , яке буде знайдено в будь-якому випадку ...

Потенційний наймач , ощасливлений точними адресами виставленого до оренди житла , ходить по зазначених квартирах, кожен раз виявляючи -яке "але". Зазначена житлоплощу або вже знята , або ніколи не здавалася в найм , або виставлена ​​на продаж . Загалом, все , що пропонується до огляду інформаційним агентством , виявляється " холостим пробігом " . Приблизно через кілька тижнів , після закінчення дії договору , людина виявляється ні з чим. Фірма, яка надає лише послуги інформаційного характеру, ні за що не відповідає , а тому з неї і нічого не візьмеш . Гроші свої вони отримали і " до побачення".

По-перше , відразу запам'ятайте , що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці , тому, щоб не стати невинною жертвою шахраїв , уважно читайте договір і звертайте увагу на всі дрібниці . Приваблива на перший погляд ціна "нижче ринку" манить своїми перспективами заощадити. Але відсутність зарекомендував доброю репутацією бренду , часом , навпаки грає злий жарт : пропозиція посередницьких послуг за явно заниженою ціною (100-200 доларів) може спричинити за собою вашу повну втрату цих грошей. Квартиру ви не отримаєте , шахраї сховаються , а вам доведеться починати все заново. І навіть якщо ви їх знайдете , потім може з'ясуватися , що виявляється , згідно з договором вами підписаним , ви платили нема за оренду квартири , а , скажімо , за надання інформаційних послуг, тобто , за якусь винагороду вам була надана база даних здаються в оренду квартир . Як правило , в добрій половині з них вже хтось живе . І ви навіть не зможете залучити нікого до відповідальності , так як на папері всі пункти описані, і агентство свою частину договору виконало . Скупий платить двічі.

Щоб не попастися на дану качку уважно читайте договір . Надання інформаційних послуг зазвичай описано коротко і дрібним шрифтом. Але навіть не юрист в змозі відрізнити їх від агентського договору , головне , прочитайте його .

Ще одним варіантом афери , з нібито здається в оренду житлом , можуть бути численні оголошення, розміщені на парканах , будинках , в газетах і , нарешті , в інтернеті . Звернувши свою увагу на один з перерахованих вище закликів до тісної співпраці , ми завжди можемо нарватися на шахрая . Віддавши завдаток за вподобане житло , і отримавши ключі , горе- орендар при вселенні може виявити в двері квартири інші замки або ж незнайомих людей, що живуть на своїй власній житлоплощі.

Нерідко потенційні здобувачі знімного житла укладають договір на оренду , виплачують комісійні маклеру , а також віддають орендну плату за кілька місяців ( в якості передоплати ) за житло , яке паралельно з ними ангажував хтось інший. Так що будь-яка передоплата може стати симптомом майбутнього " кидалова " . Найчастіше про нечесність намірів протилежної сторони сигналізує і відсутність договору , тобто побудова відносин на , нібито , повній довірі і чесності сторін . Цілком природно , що ні про яку сумлінності орендодавця також не може йти мова , якщо на знімну житлоплощу відсутні документи , а все, лише згадка про участь при укладанні угоди юриста , призводить господаря знімною нерухомості в тремтіння .

Перш , ніж підписувати договір з агенціями, що задіяні підбором орендного житла , слід , мало не з лупою вивчити кожен пункт. Досить часто в тих самих договорах свідомо не вказується - які саме існують зобов'язання у власника здається в найм житла перед орендарем. Через таких от навмисних " прогалин" у договорі , господар квартири може виселити квартиронаймача вже через кілька днів , незважаючи на внесену передоплату.

Висновок напрошується лише один - підбираючи орендоване житло , слід бути уважним , обережним і хоча б мінімально юридично підкованим . Ще краще , коли справою займаються професіонали. Звернення до послуг відмінно зарекомендував себе агентства нерухомості , може зберегти нам не тільки час і нервові клітини , але і зберегти значну суму грошей , яка була б безповоротно загублена , звернися ми до шахраїв .

Якщо вам потрібно зняти однокомнатную квартиру посуточно в Киеве, то заходьте на vlasne.ua - тут ви знайдете саме те що шукали.

Uzinform
Источник: http://kiev.vlasne.ua/1room
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Як правильно оцінити ...

КОМЕНТАРІ