Шість районних центрів Тернопілля ухвалили резолюцію "Відновлення народоправства"

Шість районних центрів Тернопілля ухвалили резолюцію "Відновлення народоправства"

30.12.13 09:55 0 899
26 грудня та 27 грудня 2013 року районних центрах Тернопільської області пройшли "Віча народоправства". На центральних майданах Гусятина, Хоросткова, Чорткова, Монастириської, Борщіва і Теребовлі тисячі українців вийшли на центральні площі райцентрів з вимогою повного перезавантаження влади та припинення політичних репресій. На всіх зустрічах одностайно ухвалили резолюцію "Відновлення народоправства", що передбачає впровадження механізму участі народу в управління державними справами.

"Зараз ведеться війна влади проти українського народу, – зазначила голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" в Тернопільській обласній раді, член Штабу національного спротиву Тернополя Марія Чашка. – Про це не можна мовчати. Обов'язок кожного з нас – присвятити себе боротьбі! Адже ця війна розпочалася з того, що була пролита кров. У кожного з нас є цінності. Насамперед це Бог, Україна, сім'я. Але є ще одна цінність – моя гідність, гідність мого народу. А коли на неї починає зазіхати злочинна влада, я не маю права мовчати! Кожен з нас розуміє, що від нашої позиції нашого вибору залежить, якою буде Україна завтра. І чи буде на карті світу така країна взагалі. Чи ми будемо українцями, господарями на своїй землі, чи рабами і прихвостнями Москви.

Мене часто запитують, нащо тут стояти? Кажуть, треба діяти. Але я запевняю кожного з вас: ми стоїмо для того, аби не тільки вся Україна, а й увесь світ побачив, що нинішня влада втратила легітимність і довіру громадян по всій країні. Своєю присутністю на майданах ми заявляємо, що не хочемо жити в пропутінській країні, а прагнемо жити в сильній, незалежній, европейській державі. Влада чекає, щоб в нас здали нерви, що ми не зможемо вистояти. Тоді почнуть криваві сутички і провокації. Тоді введуть надзвичайний стан і внутрішні війська. Ми не можемо цього допустити! Тому мусимо вистояти! Разом – і до кінця!".

Свободівка передала вітання мешканців районів від активістів київського Майдану і висловила подяку за підтримку та витривалість. Марія Чашка також подякувала священикам, які в нелегкий час стоять пліч-о-пліч з народом і моляться за кращу долю для України. Зазначимо, що у кожному місті і містечку віче розпочиналося зі спільної молитви.

"Одностайна підтримка резолюцію щодо відновлення народоправства – це маленьке досягнення, але може стати черговим кроком на шляху, на якому український народ нарешті поверне собі право самим визначати свою долю!", – наголосив голова Борщівського районного осередку ВО "Свобода", депутат Тернопільської обласної ради Ярослав Галяс.

Світлини: https://plus.google.com/photos/102250370956517014192/albums/5962142556095523137

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Новограді-Волинському ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ