Депутати Тернопільської облради підтримали проєкт рішення про виселення ОДА

Депутати Тернопільської облради підтримали проєкт рішення про виселення ОДА

30.12.13 08:35 0 763
29 грудня 2013 року відбулося чергове пленарне засідання Тернопільської облради. Сесію, розпочату в будівлі облради, депутати вирішили продовжити на Театральному майдані Тернополя. Обранці громади разом із людьми на Народному вічі спільно обговорювали та голосували за проєкти рішень, внесені до порядку денного. Під час віча депутати, зокрема, ухвалили рішення про виселення облдержадмінстрації із будівлі облради.

Одностайно усі присутні, зокрема й депутати обласної ради підтримали 3 проєкти рішень. Зокрема йдеться, про "Про припинення договірних відносин", яким передбачається виселення Тернопільської обласної державної адміністрації з орендованих приміщень. Окрім того, було ухвалено рішення "Про затвердження положень про зміст, опис та порядок використання символіки Тернопільської області і національно-визвольної символіки", згідно з яким відтепер червоно-чорний прапор буде вивішуватися на приміщенні обласної ради у дні відзначення визначних дат національно-визвольної боротьби українського народу та в інші дні, згідно із розпорядженнями голови облради. Також було підтримано рішення "Про проголошення 2014 року в Тернопільській області Роком провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери".

Громада одностайно підтримала проєкти рішень своїх обранців та скандувала депутатам: "Молодці!". Варто зазначити, що попередньо ці документи обговорювали зі сцени майдану. Їх було ініційовано на вимогу тернопільців.

Перед присутніми на вічі виступив керівник Штабу національного спротиву Тернополя Володимир Стаюра, який зазначив: "Термін дії договору з ними закінчився і ми не бажаємо більше бачити Хоптяна і його компанію в теплих кабінетах адмінбудівлі. Нехай виходять сюди на майдан та пояснять людям, чому, попри народний спротив, досі підтримують злочинців при владі. Нехай відкрито подивляться в очі кожному з нас".

Голова фракції ВО "Свобода" в Тернопільській облраді, активістка національного спротиву Марія Чашка звернулася до людей зі словами: "В українця є найважливіші цінності: Бог, Україна, сім'я. Але є ще одна важлива цінність – гідність. Тому коли посягають на гідність мого народу, моїх дітей, – не зважаючи на те, що я – жінка, я перегризу горлянку ворогу, як вовчиця".

На вічі був також присутній депутат Верховної Ради України свободівець Олег Сиротюк, який із цього приводу зазначив: "Численними судами та бандитськими нападами влада намагається залякати всіх нас. Але тут, у серці нашого національного відродження, нашого мирного спротиву й боротьби, люди не бояться його "привітів". Ми маємо зробити все для того, щоби в скорому часі відбувся справедливий народний суд над межигірською бандою, яка ось вже кілька років тероризує весь український народ. Мусимо розуміти, що справа звільнення України від їхньої злочинної окупації в наших руках і ми зобов'язані своїми вчинками скинути кайдани з волелюбного українського народу".

Світлини з події можна переглянути тут: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5962806005684084481

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ