У Львівській області петро Колодій нагородив відзнаками обласної ради члена проводу ОУН Омеляна Коваля та його дружину

У Львівській області петро Колодій нагородив відзнаками обласної ради члена проводу ОУН Омеляна Коваля та його дружину

30.12.13 12:10 0 797
27 грудня 2013 року, напередодні уродин Провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери, голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій та голова фракції ВО "Свобода" Андрій Холявка навідали подружжя українських націоналістів Омеляна та Іванни Ковалів.

Петро Колодій особисто висловив глибоку повагу та вдячність члену Проводу ОУН Омеляну Ковалю за його особистий вагомий внесок у боротьбу за становлення і розбудову Української Держави, за непохитну громадянську позицію і нескореність духу.

Зі словами подяки голова обласної ради звернувся й до Іванни Коваль. Дружина Омеляна Коваля також посвятила своє життя українській ідеї, зокрема, вона була активним учасником громадського життя української діаспори в Бельгії.

За відданість українській справі Петро Колодій вручив Омеляну Ковалю "Відзнаку обласної ради" та нагородив Іванну Коваль Грамотою Львівської обласної ради.

"Ви заслуговуєте найвищих нагород та почестей, адже навіть в найтяжчі, найскрутніші часи Ви не зламались, не зрадили українській ідеї та не полишили боротьби за незалежність рідної землі. Тільки завдяки Вашому високому чину та самопожертві ми живемо у вільній Українській державі і гордо звемось українцями. Не вагаючись, Ви присвятили своє життя боротьбі за визволення української нації. За це Вам доземний уклін", – зазначив Петро Колодій.

Довідка:

Омелян Коваль – активний громадський діяч, член Проводу ОУН, який у місті Долина на Івано-Франківщині у 1941 році проголошував Акт відновлення української держави. Після цього був ув'язнений гестапо, перебував у тюрмі на Лонцького у Львові, а згодом був відправлений до в'язниці Монтелюпіх у Кракові, а звідтіля – до концтабору Аушвіц. Після звільнення понад 20 років очолював Спілку української молоді у Бельгії, видавав журнали для дітей та молоді "Крилаті" та "Авангард".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів'янин поцупив з ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ