Львівська "Свобода" вибачилася за непорозуміння з малюнком "йолки" у вітальній листівці

Львівська "Свобода" вибачилася за непорозуміння з малюнком "йолки" у вітальній листівці

30.12.13 09:41 0 870
Львівська міська організація ВО "Свобода" просить вибачення за непорозуміння з використанням у вітальній листівці з нагоди Нового року та Різдва Христового малюнку майданівської "йолки" художника Іллі Стронговського. Хочемо зазначити, що це зображення ми взяли у вільному доступі в мережі Інтернет, на малюнку не було посилання на автора. Воно розміщене не на титульній стороні листівки – його використали лише як додаткову ілюстрацію біля текстової частини. Половину накладу уже було роздано в поштові скриньки львів'ян. Решту ж тиражу відкликано. Про це 28 грудня 2013 року повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода".

Ми усвідомлюємо власну помилку і водночас хочемо зазначити, що нам не було відомо ані про авторство, ані про заборону Іллі Стронговського на використання цього малюнка. Хочемо зазначити, що сам текст привітання не рекламує ВО "Свобода". Це заклик до львів'ян у Новий рік, під час Різдвяних свят долучитися до мітингувальників, які стоять на Майдані в Києві. І саме "йолка" як один із символів Майдану, на наше переконання, була найкращою ілюстрацією до тексту.

"Я особисто зателефонував до Іллі Стронговського. Мені приємно, що він із розумінням поставився до наших аргументів. Ситуація врегульована, жодних матеріяльних претензій до нас він, із його слів, не має. Хочу вірити, що наші щирі вітання Іллі Стронговського із Різдвом Христовим та Новим Роком компенсують художнику завдані незручності", – зазначив голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ