Виявлено зв’язок між втратою пам’яті і фастфудом

Виявлено зв’язок між втратою пам’яті і фастфудом

30.12.13 10:11 0 837
Австралійські вчені дійшли висновку про те, що втрата пам’яті пов’язана з харчуванням фастфудом. Не дивно, що навіть керівництво McDonald’s закликало власних працівників не їсти багато гамбургерів і картоплі фрі.

Про це повідомляє La Voz de Galicia за матеріалами агентства EFE.

Висновки були зроблені в університеті Нового Південного Уельсу після експерименту над щурами, яких годували солодкою і жирною їжею. Через 6 днів експерименту в пацюків з’явилися симптоми втрати просторової пам’яті, зазначила керівник досліджень Маргарет Моріс.

Найбільше вчених здивувала швидкість змін – адже за 6 днів у пацюків не встигло розвинутися ожиріння. «Природно, важко екстраполювати результати на людей. Але є дані про добровольців, які під час експериментів 5 днів харчувалися фастфудом і втратили виконавчі функції», – додала Моріс.

До речі, нещодавно на корпоративному сайті McDonald’s була розміщена ціла низка порад для персоналу. Зокрема, керівництво McDonald’s закликало власних працівників не їсти багато гамбургерів і картоплі фрі. «Хоча їжа, що подається в ресторанах швидкого харчування, дуже зручна й економічна, у ній міститься багато калорій, жирів, цукру і солі. Її вживання може призвести до ожиріння», – йдеться на сайті McDonald’s.

Користувачам рекомендувалося вживати більше здорової їжі, у тому числі салати. «З особливою обережністю до їжі з ресторанів швидкого харчування повинні підходити люди з високим тиском, діабетом і серцевими захворюваннями», – додають автори звернення.

Розміщати на корпоративній сторінці поради співробітникам – у правилах компанії. Наприклад, раніше там були рекомендації, які варто залишати чайові чи як заощадити гроші. Серед порад з організації сімейного бюджету зустрічалися і зовсім дивні: зокрема, пропонувалося вимикати взимку опалення або повертати різдвяні подарунки у магазин.

За статистикою, працівники ресторанів швидкого харчування – одна з найбільш низькооплачуваних категорій працівників у США. На початку грудня працівники мереж фаст-фуда у США влаштували страйк, вимагаючи підвищення зарплати з 7,27 до 15 доларів на годину, повідомляє CNN.

За підсумками третього кварталу 2013 року McDonald’s відзвітувався про прибуток у 1,52 млрд доларів. За 2012 рік чистий прибуток компанії склав 5,46 млрд доларів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маркіян Лопачак: ...
Наступна новина: У Харкові спалили машину ...

КОМЕНТАРІ