Затримано організатора масштабної афери, який обманув близько сотні закарпатців

Затримано організатора масштабної афери, який обманув близько сотні закарпатців

30.12.13 09:04 0 1041
26 грудня у м. Києві співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області затримали киянина О.,який підозрюється в організації масштабної афери зі швидкими кредитами та перебував у міждержавному розшуку.

Передувало цьому викриття та затримання групи «фінансових шахраїв», які, створивши ПП «Б.А.Н.К.юєй» ошукали близько сотні закарпатців на кредитах.

До відома:

Перший заступник прокурора Закарпатської області Андрій Бакай нагадав, що група із п’яти осіб створили приватне підприємство та шахрайським шляхом протягом кількох років виманювали гроші у закарпатців нібито на кредити.

«10 червня прокуратурою області п’ятьом громадянам було оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство вчинене в особливо великих розмірах організованою групою осіб», – зазначив прокурор.

Також, заступник прокурора області додав, що шахраям вдалося ввести в оману близько сотні закарпатців на загальну суму понад 400 тис. грн

«Умовою отримання кредиту у цьому банку була обов’язкова сплата першочергового внеску – сума залежала від розміру кредиту. Насправді ж, заплативши внесок, кредит люди так і не отримували, а сума внеску їм не поверталася», – пояснив він.

12 червня Ужгородський міжрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури та відносно усіх п`ятьох членів ОЗГ було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено розмір грошової застави у сумі майже мільйон гривень.

Після сплати суми грошової застави суд змінив міру запобіжного заходу на альтернативну (заставу), при цьому поклав на підозрюваних зобов`язання.

Проте, організатор даного злочинного угрупування громадянин О. порушив покладені на нього обов`язки: не з`являвся на виклики слідчого та суду, у зв’язку із чим його було оголошено у міждержавний розшук.

Слідчий-суддя надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу на тримання під вартою.

І як результат – вчора останнього було затримано у м. Києві.

Довідка:

ч. 4 статті 190 КК України – шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою – карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал: Українські ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ