На Хмельниччині пильність правоохоронців не дала винуватцю ДТП уникнути відповідальності

На Хмельниччині пильність правоохоронців не дала винуватцю ДТП уникнути відповідальності

31.12.13 14:01 0 851
На Хмельниччині свідомий «свідок» дорожньо-транспортної пригоди, який викликав «швидку» і міліцію, насправді виявився основним підозрюваним у скоєнні ДТП, жертвою якої став 23-річний чоловік.

Близько сьомої години ранку до чергової частини Летичівського райвідділу міліції зателефонував чоловік, який повідомив про те, що, прямуючи на роботу, виявив на дорозі «Летичів — Терлівка» тіло молодого чоловіка. На місце події одразу прибули працівники ДАІ та члени слідчо-оперативної групи.

Тіло лежало в калюжі крові поперек дороги. Як з’ясувалось згодом, чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми голови, які виявились несумісними із життям. Медикам «швидкої» залишалось тільки констатувати смерть потерпілого.

У своїх свідченнях водій автобуса стверджував, що, прямуючи по своєму маршруту, побачив на дорозі щось незрозуміле. Спочатку подумав, що то сміття, об’їхав його, і аж потім зрозумів, що на дорозі лежить людина.

Але поведінка водія викликала підозру у працівників міліції, тож було вирішено додатково зустрітися із ним. Також було проведено детальний огляд самого автобуса, під час якого на днищі транспортного засобу виявлено сліди крові та потертості окремих деталей, а сліди його шин виявились ідентичні тим, які залишились на місці пригоди.

Наразі по факту ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Для з’ясування усіх обставин ДТП призначено ряд експертиз. Слідство у справі триває.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ