У Житомирі правоохоронці вилучили понад 1,5 тонни небезпечної піротехніки

У Житомирі правоохоронці вилучили понад 1,5 тонни небезпечної піротехніки

31.12.13 10:32 0 772
Працівники Житомирського міськвідділу міліції під час перевірки торгівельних закладів, що здійснюють реалізацію святкових піротехнічних виробів, виявили чималу кількість продукції сумнівного походження та якості. Значна частина феєрверків взагалі мала прострочений термін придатності більш ніж на півроку.

Упродовж передноворічних та напередодні різдвяних свят правоохоронці активізували заходи щодо попередження та припинення фактів продажу недоброякісної піротехнічної продукції. Адже застосування таких «вогняних» атрибутів може не тільки зіпсувати свято, але й обернутися справжньою трагедією.

Під час перевірки двох спеціалізованих торгівельних закладів правоохоронці виявили понад 1,5 тонни піротехнічних виробів сумнівної якості. Водночас виробництво окремих фейєрверків датовано ще березнем 2008 року. Натомість торгівці переклеїли на них етикетки і продовжували активно реалізовувати увесь асортимент населенню. Власники закладу не змогли пояснити правоохоронцям походження цих виробів та надати відповідні документи.

- Уся продукція із закінченим терміном придатності вилучена та передана для проведення відповідних досліджень, їх результати дозволять у подальшому остаточно кваліфікувати вказане правопорушення, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Лупащенко. – У будь-якому разі ці піротехнічні вироби уже не попадуть до рук житомирян та не спричинять непоправних наслідків.

Законодавством за умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції (ст. 227 Кримінального кодексу України) передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 до 17000 гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Правоохоронці закликають громадян бути уважними під час купівлі святкових феєрверків: вони мають реалізовуватися у спеціалізованих точках продажу, де зберігаються в належних умовах. Обов’язково звертайте увагу на термін придатності піротехнічних виробів та вимагайте у продавців сертифікати відповідності. У разі найменших сумнівів якості – відмовтесь від купівлі та їх застосування.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У новорічну ніч метро в ...
Наступна новина: Рівненська область: за ...

КОМЕНТАРІ