Упродовж кількох годин житомирські правоохоронці розшукали підлітка, який добу провів у лісі

Упродовж кількох годин житомирські правоохоронці розшукали підлітка, який добу провів у лісі

31.12.13 09:33 0 756
Упродовж кількох годин правоохоронці розшукали підлітка, який добу провів у дрімучому лісі на Олевщині (ФОТО)

Понад двісті працівників міліції, рятувальників, лісників і небайдужих жителів села Жубровичів, що на Житомирщині, прочісували довколишні дрімучі ліси, де напередодні загубився 12-річний Дмитро. Вже за кілька годин спільних пошуків хлопчика знайшли живим і неушкодженим та повернули до рідної домівки.

12-річний Дмитро опинився у лісі, підшукуючи ялинку до новорічних свят. З товаришем, з яким разом прийшли, розпрощався близько 16.00, запевнивши його, що пройдеться ще трохи лісом уздовж села, проте до рідної домівки не повернувся ні за годину, ні за дві…

– Ми покликали на допомогу всіх своїх сусідів і місцевих лісників й стали шукати сина самотужки. Проходили лісом аж до темної ночі, гукали його, проте ніхто не відзивався, - розповідають Борис Андрійович та Тетяна Іванівна, батьки зниклого хлопчика.

Коли ж стало зрозумілим, що самостійно знайти Дмитрика не вдасться, люди звернулися до міліції. Проте це сталося лише уранці наступного дня, близько 11.00. У місцевому райвідділку на повідомлення зреагували миттєво й правоохоронці, тільки-но з’ясувавши всі обставини та прикмети підлітка, взялися за невідкладні заходи.

– Зникнення дитини – це завжди надзвичайна подія, і тому для нас у такій ситуації дорогоцінна кожна хвилина, - коментує начальник УМВС Житомирщини Анатолій Лазарев. – Отримавши тривожне повідомлення з Олевського району, негайно по тривозі було піднято особовий склад місцевого райвідділку, а також міліцію сусідніх районів – Ємільчинського, Лугинського та Овруцького. На місце події виїхали й допоміжні сили з числа працівників галузевих служб УМВС. А в самому обласному Управлінні було негайно створено оперативний штаб, де акумулювалася та аналізувалася вся інформація з місця події, а також координувалися дії правоохоронців.

До невідкладних розшукових заходів долучилися й працівники МНС, лісництва та громада не лише Жубровичів, але й сусідніх сіл Олевщини. Загалом понад двісті людей, розділених на 15 пошукових груп, прочісували ліс і довколишні лісові масиви. У найближчих селах ретельно перевірялися хати-пустки, приміщення сільськогосподарських ферм й інші місця, де міг знайти тимчасовий прихисток 12-річний Дмитрик.

Водночас правоохоронці розглядали декілька версій можливого розвитку подій і сподівалися на швидке встановлення місцезнаходження хлопчика.

Тож у результаті кількагодинних розшукових заходів правоохоронці таки принесли рідним Дмитрика гарну звістку: хлопчик знайшовся, на щастя, цілим і неушкодженим. Одна з пошукових груп виявили дитину, яка блукала поміж кущів і дерев. Це і був розшукуваний хлопчик.

Своїм рятівникам Дмитрик розповів, що не зміг знайти вихід з лісу, коли надворі звечоріло. Відтак, натрапивши на ялинку, він обрубав нижнє гілля та переночував на ньому просто під деревом (!). А вранці знову вирушив шукати, як вибратися з лісових хащів. Слід зазначити, дитину знайшли за 20 кілометрів від його села, на межі кордону Ємільчинського та Олевського районів. Хлопчика оглянули медики та передали в обійми рідних.

Правоохоронці ж звертаються до громадян з проханням: якщо ваша дитина не повернулася додому вчасно і ви не знаєте, де вона може знаходитися, повідомте про її зникнення до міліції негайно. Не втрачайте дорогоцінний час на самостійні пошуки, адже за кожною хвилиною – здоров’я і життя дитини.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ