Львівщина готова до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2014 році

Львівщина готова до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2014 році

31.12.13 16:32 0 806
Сили цивільного захисту області, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2014 році готові, – про це йшлося 30 грудня під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням першого заступника голови ОДА Олексія Сторчила.

Зокрема, у своїй доповіді начальник департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олексій Титаренко відзначив, що відповідальні структурні підрозділи області мають позитивний досвід налагодженої співпраці, набутий за попередні роки, і станом на ніяких ускладнень щодо підготовки до паводків в області немає.

Водночас перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що за прогнозом Гідрометцентру ближчим часом в області очікується суха погода без опадів, тому протягом зимових місяців потрібно максимально підготуватися до весняного пропуску льодоходу: «Ми маємо на практиці показати, що дійсно готові до боротьби з паводком, а в кінці лютого спеціальна комісія перевірить ступінь готовності усіх об’єктів області» – наголосив Олексій Сторчило.

За результатами розгляду даного питання члени комісії вирішили до 1 лютого 2014 року за участі представників Служби автомобільних доріг у Львівській області, Дочірнього підприємства “Львівський облавтодор”, Львівського обласного управління водних ресурсів “Львівське облводресурсів” та ін. провести на адміністративних територіях комісійне обстеження на ріках підмостових створів автомобільних мостів і невідкладно вжити заходів щодо їх розчищення.

До 13 лютого 2014 року подати в департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації письмові доповіді про готовність районних та міських ланок Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації (надалі – ЄДС НС) до пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2014 році.

Також забезпечити створення на адміністративних територіях, що попадають у зону прогнозованого підтоплення повеневими (паводковими) водами, у складі районних (міських) резервів матеріально-технічних ресурсів запасу мішків (не менше 5000 штук) для адміністративної території та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Йосиф Ситник: "Влада ...

КОМЕНТАРІ