На 30 грудня ГУ Міністерства доходів і зборів України в області до бюджетів усіх рівнів зібрало 2,150 млрд грн

На 30 грудня ГУ Міністерства доходів і зборів України в області до бюджетів усіх рівнів зібрало 2,150 млрд грн

31.12.13 17:36 0 949
На 30 грудня головне управління Міністерства доходів і зборів України в області до бюджетів усіх рівнів зібрало 2,150 млрд грн. Про це доповів головний податківець краю Ігор Сінгаївський на оперативній нараді в голови облдержадміністрації.

Він зауважив, що в порівняні з 2012 роком надходження зросли на 2,2%, а додатково до бюджетів надійшло 46 млн грн. До державного бюджету надходження склали 938 млн грн, що з урахуванням зміни контингенту платників податків (багато потужних суб’єктів підприємницької діяльності зареєструвались в інших регіонах України) становить 105,4%.

Ігор Сингаївський розповів, що до місцевих бюджетів області забезпечено надходження у сумі 1,2 млрд грн, що на 6,3% або 71 млн грн більше, ніж у 2012 році. Зокрема: з податку на доходи фізичних осіб надходження становить 881 млн грн. (ріст в порівнянні з минулим роком становить 103,5% або 29,9 млн грн); плати за землю – 108,7 млн грн, (ріст – 107,9% або 8 млн грн).

«Ми розуміємо, що у земельному питанні маємо серйозні недопрацювання, однак ми проводимо низку заходів. Зокрема, розпочали паспортизацію, тому сподіваємось, що наступний рік буде ефективнішим», - повідомив податківець.

Його підтримав Борис Клімчук, який зазначив, що недоїмка з податку на землю становить 15 млн грн: «Цю недоїмку ми повинні ліквідувати за півроку. Якщо в області хтось сподівається, що не сплатить, то я вас запевняю, що сплатить. 15 млн грн розписані поіменно та покалендарно».

Ігор Сінгаївський зазначив, що в 2013 році платникам податків області відшкодовано податків з бюджету на суму 448 млн грн, що на 155 млн грн більше, ніж у 2012 році. Він подякувати усім присутнім в залі та суб’єктам підприємницької діяльності. «Ми працювали спільно, тому всі причетні до цих показників. Рік закриваємо на позитивній ноті з високо піднятою головою», - резюмував начальник ГУ Міндоходів та зборів України в області.

Голова облдержадміністрації особисто подякував Ігорю Сингаївському та усім працівникам податкової та причетних служб області: «2013 рік був непростий, але результативний. Ми достойно його завершуємо. У нас вперше за історію Волині план доходів на 2014 рік менший на 1,2%, в порівнянні з минулим роком. Це - дуже добре. Адже ми виконаємо бюджети і цілком реально зможемо зробити хорошу інвестиційну програму на 2015».

Також Борис Клімчук повідомив, що за січень-листопад 2013 року розмір середньої зарплати на Волині становить 2559 грн: «Ріст – 110,2%. Це - 21 позиція в державі. Волинська та Рівненська області мають найвищі показники росту реальної зарплати. Хоча розриви між 20 та 19 місцями копійчані. Однак це – не головне, нехай інші теж добавляють. Навіть сусіди-тернополяни, які серйозно займались революцією, але мають найнижчу зарплату і найменший її ріст. Господаркою треба займатись, бо головна, чи не найголовніша політика – це економіка», - процитував класика революції голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ