У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 12 вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 12 вибухонебезпечних предметів

31.12.13 15:21 0 944
28 грудня у селі Диків Рівненського району на присадибній ділянці, місцевий житель виявив два металеві предмети зовні схожі на боєприпаси часів війни. Про підозрілу знахідку чоловік відразу повідомив працівників міліції та рятувальників.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області, що прибули до місця події, ідентифікували раніше виявлені предмети - артилерійські снаряди калібром 76 мм часів Великої Вітчизняної війни. Після детального додаткового обстеження прилеглої до місця знахідки території на глибині 80 см піротехніки виявили ще десять вибухонебезпечних предметів.

Усі боєприпаси перебували у бойовому стані, радіус ураження кожного снаряда сягав понад півкілометра, що у свою чергу становило серйозну загрозу мешканцям населеного пункту, домівки яких знаходилися за 10-15 метрів від місця знахідки. Усі боєприпаси були завантажені у піротехнічний автомобіль, вивезені на військовий полігон та знешкоджені шляхом контрольованого підриву.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертається до жителів Рівненщини.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Пам’ятайте! При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх у вогнище або розводити над ними полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комунальне підприємство ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ