У Волинській області за втручання прокуратури пенсіонеру повернуто незаконно вилучену земельну ділянку

У Волинській області за втручання прокуратури пенсіонеру повернуто незаконно вилучену земельну ділянку

31.12.13 19:21 0 866
Прокурор Луцького району звернувся до суду з позовом в інтересах 84-річного мешканця села Підгайці до приватного підприємця та Підгайцівської сільської ради про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Перевіркою, проведеною прокуратурою району, встановлено, що у 1991 році цьому пенсіонеру рішенням сільської ради у постійне користування було надано земельну ділянку площею 0, 20 га. у с. Струмівка Луцького району.

Однак, у 2002 році рішенням сільради її було вилучено та передано у користування приватному підприємцю, який у подальшому уклав договір оренди цієї землі.

Відтак, аби захистити права пенсіонера, прокурор району звернувся до суду з позовом. Проте рішенням Луцького міськрайонного суду у задоволенні позову було відмовлено.

Оскарживши це рішення в апеляційному порядку, прокуратура району домоглася того, аби рішенням апеляційного суду Волинської області Підгайцівську сільську раду та підприємця було зобов’язано повернути земельну ділянку у користування пенсіонера.

Виконавчий лист, виданий за вказаним рішенням суду, був скерований для примусового виконання у державну виконавчу службу.

У ході примусового виконання між сторонами виконавчого провадження укладено мирову угоду, яка затверджена ухвалою Луцького міськрайонного суду. Згідно умов цієї угоди, пенсіонеру надано у користування земельну ділянку площею 0, 20 га. у селі Крупа Луцького району.

Завдяки вжитим прокуратурою району заходів представницького характеру пенсіонеру повернуто у користування рівноцінну земельну ділянку, яка була незаконно вилучена рішенням сільради.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дорогі чернігівці!
Наступна новина: Сімейний злодійський підряд ...

КОМЕНТАРІ