У період новорічних та різдвяних свят на території України утримається помірно тепла погода без опадів

У період новорічних та різдвяних свят на території України утримається помірно тепла погода без опадів

31.12.13 09:54 0 731
На період новорічних та різдвяних свят на території України утримається помірно тепла погода без істотних опадів. Про це повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Протягом поточного тижня в Україні утримуватиметься тепла погода з перевищенням, як на цей період, норми показників температури повітря на 2-3 градуси. У нічні години стовпчики термометрів підніматимуться до -3…+3 °С, у денні – до +1…+6 °С. У період з 6 по 8 січня температура підвищиться по всій території до +5…+9 °С, а в Криму – до +10…+12 °С. Істотних опадів у новорічну ніч та в перший день нового року не буде. Температура вночі становитиме близько 0…-4 °С, вдень – 0 °С», – сказав Микола Кульбіда.

Також директор Укргідрометцентру наголосив, що сніговий покрив на всій території України практично зійшов, і висотою 1-3 см продовжує зберігатися лише на північному сході, у Карпатах і в горах Криму.

Підсумовуючи, він нагадав, що протягом року, що завершується, в країні спостерігалося багато небезпечних та стихійних погодних явищ: аномальні інтенсивні снігопади у березні, надзвичайно сильні і тривалі дощі у вересні. Водночас він зазначив, що останнє десятиліття виявилося найтеплішим за всю історію гідрометеорологічних спостережень. Така тенденція відслідковується на всій земній кулі, починаючи з 1850 р.

Зі свого боку, заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Микола Чечоткін розповів, що протягом минулого тижня на території України було зареєстровано 1042 надзвичайні події. Завдяки опеартивному реагуванню, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували на них 64 особи.

Також Микола Чечоткін повідомив, що впродовж тижня вогнеборці загасили 1012 пожеж, під час яких врятували 50 осіб та не допустили знищення полум’ям 350 будівель та 25 одиниць техніки.

Піротехнічні підрозділи ДСНС України здійснили 66 виїздів, під час яких вилучили та знешкодили 215 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ