Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки

31.12.13 15:01 0 1093
Часто, чуючи із засобів масової інформації повідомлення про пожежі та загибель людей на них, громадяни думають, що це може трапитися з кожним, але не з ними. Як наслідок, люди не завжди приділяють значної уваги дотриманню правил безпеки у повсякденному житті. А це, в свою чергу, часто призводить до трагедії. Вже з початку цього року виникло 641 пожежа. Найбільше пожеж зафіксовано у Чернівцях, Сторожинецькому, Кіцманському та Вижницькому районах. Більшість пожеж виникло у помешканнях буковинців через недотримання елементарних правил пожежної безпеки. Основними причинами їх виникнення залишається порушення правил експлуатації електроустановок, необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Проте не лише майно та цінності громадян «забирає» вогонь. У цьому році внаслідок пожеж передчасно обірвалося життя 30 людей, з яких 3 дітей, ще 16 були травмовані. До трагічних випадків призводило паління в ліжку, необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електроустановок.

Як свідчить досвід попередніх років, з настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж, адже цілком природнім і зрозумілим є бажання людей обігріти свою оселю в холодну пору року. Проте громадянам слід пам’ятати, що нехтування елементарними правилами безпеки може призвести до трагедії. Часто для обігрівання будинків люди використовують саморобні електричні прилади, які є потужними струмоприймачами. Внаслідок цього електромережа, особливо в оселях старої забудови, просто не витримує навантаження. Тому, для того, щоб в оселі не виникало пожеж, Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час користування електроприладами. Не залишайте без нагляду увімкненими в розетку електроприлади. Пам’ятайте, що використання електричних приладів не за призначенням або невміле користування ними може призвести до пожежі.

В сільській місцевості люди, обігріваючі свої оселі, часто порушують правила пожежної безпеки при експлуатації печей. А це спричиняє виникнення пожежі. При користуванні пічним опаленням також слід дотримуватися правил безпеки, адже через їх порушення людина може отримати отруєння чадним газом, адже він з’являється всюди, де проходить процес горіння. Найбільша небезпека отруєння існує в приміщеннях, які опалюються автономно, за допомогою згорання вугілля та інших видів органічного палива. Чадний газ — безколірний газ, який немає запаху. Він особливо небезпечний, бо його неможливо відчути. Ознаками та симптомами отруєння чадним газом є головний біль, нудота, відчувається задуха, м'язова слабість. Колір обличчя стає червоним. Тривала дія чадного газу може призвести до смерті. Тому не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини. Не використовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини. Не можна залишати доглядати за пічним опаленням дітей. Забороняється розміщувати меблі ближче 1 метра до печі, не залишайте поблизу легкозаймисті речі.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян бути обережними і дотримуватись правил пожежної безпеки. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання та устаткування. Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить від вас самих.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Тернополі нові службові ...

КОМЕНТАРІ