Йосиф Ситник: "Влада повинна бути не над народом, а для народу"

Йосиф Ситник: "Влада повинна бути не над народом, а для народу"

31.12.13 16:38 0 836
Влада має бути не над народом, а для народу, і ми повинні формувати цю владу напряму. Про це сказав у своєму виступі 29 грудня 2013 року на львівському Майдані депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Йосиф Ситник.

"Народ - велика сила, і ця сила має бути реальною владою в Україні. Ви бачите, що сьогоднішній президент сховався від народу за п'ятиметровим парканом, обгородженим колючим дротом. Чи потрібен нам такий президент-диктатор? Не потрібен! Влада має бути не над народом, а для народу. Тому ми повинні чітко сказати: якщо влада для народу, то народ формує цю владу напряму. Уже маємо думати про те, якою має бути влада завтра. Перше – народ обирає напряму президента, друге – обираємо голову обласної ради, який очолює облвиконком, третє – обираємо обласного прокурора, суддів, начальника міліції і податкової служби. Таким чином, вони напряму залежні від громади.

Ми даємо їм владу і маємо повне право відкликати їхні повноваження, якщо вони не справляються зі своїми обов'язками", - зазначив свободівець.

Він також наголосив, що відповідальність чиновника за порушення має бути вдвічі більшою, ніж у простого громадянина. "Якщо громадянин вчинив злочин, який карається п'ятьма роками тюрми, то чиновник при владі за такий самий злочин має бути покараний 10-ма роками в'язниці. Тоді черга за посадами різко скоротиться, охочих йти до влади буде мало, але залишаться ті, які гідно служитимуть своєму народові", - зазначив Йосиф Ситник.

Він також навів показники, закладені в обласний бюджет, за якими заплановано зростання заробітної платні в рік лише на 8%, а на утримання Львівської обласної державної адміністрації передбачено зростання на 19% - зі 120 млн грн. до 153 млн грн. "Але нас ніхто не питав, скільки коштів має йти на зарплату, а скільки на чиновницький апарат. Нас ніхто не питав, чому витрати на освіту зростуть лише на 3,4%, на науку – на 0,3%. Ми маємо ставити завдання владі й контролювати, як вона їх виконує", - наголосив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина готова до ...
Наступна новина: Лікарі повідомлять новини ...

КОМЕНТАРІ