У Тернополі безпідставно затримали свободівця Мар'яна Козбура

У Тернополі безпідставно затримали свободівця Мар'яна Козбура

31.12.13 17:00 0 926
30 грудня 2013 року біля Тернопільського обласного управління Міністерства внутрішніх справ відбулася зустріч із народними депутати від ВО "Свобода" Олегом Сиротюком та Михайлом Головком. Причиною стала безпідставне затримання голови Тернопільської міської організації "Сокіл", свободівця, активіста Майдану Мар'яна Козбура. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ст. 296 ч. 4 ("Хуліганство"). За це націоналістові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Народні депутати та мешканці Тернополя вимагають від міліції пояснити причину затримання активіста Майдану.

Підтримати Мар'яна прийшли десятки побратимів, активістів Майдану та просто небайдужі містяни. Вони принесли плакати з написами "Ні – політичним репресіям!", "Свободу політв'ягням!", " Мар'ян – завтра весь Майдан!"

"Влада продовжує терор проти мирного населення, – наголосив під час зустрічі народний депутат України свободівець Олег Сиротюк. – Кожного дня порушують кримінальні справи проти активістів Майдану. Кожен із нас розуміє, що представники цього злочинного режиму хочуть посадити за ґрати учасників мирних акцій, тих, хто відстоював свою позицію і право жити в незалежній державі. Для них не існує норм закону чи Конституції. Справжні злочини ніхто не розкриває. Вони цинічно заявляють, що "тут тільки кримінал і жодної політики", але це не так!" Свободівець наголосив, що при затриманні Мар'яна Козбура було допущено численні порушення. Зокрема, спочатку хлопця викликали як свідка, згодом – як підозрюваного у скоєнні злочину. Минула майже доба, а він так і не отримав повістки. Представники міліції замовчують ім'я дільничного, який викликав Мар'яна у міський відділ міліції 29 грудня.

До націоналіста в міліції більше години не хотіли допускати адвоката. Тільки після наполягання громадськості захисник зміг побачитися з активістом. Тернопільці хотіли зустрітися з начальником міліції, у якого 30 грудня – прийом громадян. Але, як виявилося, зараз той перебуває у відпустці.

Народний депутат свободівець Михайло Головко зазначив: "Владу в Україні узурпувала злочинна банда! Але ми не можемо змиритися з цим, тому вийшли на мирний протест. Вони не раз хотіли розігнати Майдан, але це не вдалося! Майдан стоятиме доти, доки ми не повалимо цей злочинний режим, доки не буде покарано винних у побитті невинних громадян.

Буквально на очах влада змінює тактику. Вони вважають, що з Майданом потрібно боротися тут, у Тернополі. Мар'ян Козбур майже місяць перебував у приміщенні Київської міської державної адміністрації у Києві. Активна громадянська позиція не влаштовує антиукраїнський режим. Тому застосовують тиск, залякування, шантаж. Ще одним свідченням того, що влада намагається розправитися з активістами, є жорстоке побиття Тетяни Чорновол. Але нам відступати нікуди. Перемога буде за нами!"

"Ми прийшли на зустріч із народними депутатами, щоби висловити своє незадоволення незаконними діями режиму. Є інформація, що Мар'яну "шиють" кримінал за вказівкою згори. Тому ми прийшли з гаслом " Мар'ян, завтра весь Майдан!" і будемо стояти до переможного кінця, – наголосив керівник Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький. – Якщо правоохоронні органи не відпустять Мар'яна, ми будемо застосовувати інші методи боротьби з режимом. Ще вчора зі сцени Майдану ми оголошували, що в Україні тривають політичні репресії. вони добралися до Тернополя. Ми не будемо опускати руки, адже розуміємо: по одному вони нас зламають, а коли ми разом, вони нас бояться!"

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5962816471783442065

Відео: http://youtu.be/pnB-9pyXZVI

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі на ...

КОМЕНТАРІ