У Львові правоохоронці затримали квартирних крадіїв

У Львові правоохоронці затримали квартирних крадіїв

31.12.13 16:21 0 847
Львівські правоохоронці по „гарячих слідах” затримали двох чоловіків, які займалися квартирними крадіжками.

Так, 27 грудня, об 11.40, у Личаківський райвідділ міліції звернулась 29–річна львів’янка із заявою про крадіжку речей з її квартири. Жінка повідомила, що 27 грудня, у період з 10.45 по 11.20, у її квартиру проникли невідомі і викрали з помешкання плазмовий телевізор, фотоапарат, два ноутбуки та гроші. Загалом на суму близько 20000 гривень. Вхідні двері до помешкання громадянки залишились неушкодженими, зламаним виявився лише замок.

Вжитими заходами, за скоєння даного злочину, працівники Управління карного розшуку ГУ МВС України у Львівській області по „гарячих слідах” встановили особи та затримали крадіїв, якими виявилися 38-річний та 45-річний мешканці Львівщини, обоє раніше судимі за скоєння аналогічних злочинів.

Як розповів один із затриманих, помешкання, яке планували обікрасти, обирали „шляхом продзвону”. Через домофон довільно набирали квартири, якщо ніхто не відповідав – значить квартира порожня.

„Піднявся на поверх, зламав серцевину вхідних дверей і виніс побутову техніку, гроші. Допомагав мені товариш. Планував техніку продати, все решта залишити собі”, - розповів затриманий.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка).

Працівники Львівського міського управління міліції попереджають мешканців Львова про те, що в період новорічних та різдвяних свят у місті різко зростає кількість квартирних крадіжок. Обумовлено це тим, що мешканці подорожують, відвідують родичів або й просто частіше бувають у гостях, залишаючи помешкання без нагляду на тривалий час. Цим і користуються злочинці.

Найбільш розповсюджений спосіб проникнення у квартиру – це шляхом вільного доступу (через незачинені вікна та двері), шляхом зламу вхідних дверей або замків вхідних дверей та шляхом підбору ключів.

Серед речей, які зловмисники виносять з помешкань у першу чергу це : гроші та ювелірні вироби, комп’ютери та побутова техніка. Останнім часом почастішали випадки, коли крадуть також одяг та інші особисті речі.

«Таким чином ми хочемо застерегти кожного громадянина від квартирних крадіїв. Лише разом ми зможемо досягти бажаного ефекту. Львову бути безпечним містом. І я зі свого боку запевняю, що міліція докладе усіх зусиль, аби посприяти цьому», – розповідає начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

Інформація про те як попередити квартирну крадіжку, як діяти, коли вберегтись не вдалось та багато інших цінних порад, що стосуються захисту вашого помешкання від небажаного проникнення, зібрана у пам’ятному буклеті. Такі буклети розроблені ініціативною групою Львівського міського управління міліції в рамках програми «Добровільна реформа міліції» і розповсюджуються серед львів’ян на вулицях міста, серед водіїв їх розповсюджують інспектори ДАІ. Також подібні наліпки розклеєні на дошках оголошень, у ліфтах та в інших громадських місцях.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина збільшує ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ