У Львові відбувся імпровізований урок з дорожньої безпеки для малят

У Львові відбувся імпровізований урок з дорожньої безпеки для малят

31.12.13 10:11 0 715
Львівські правоохоронці навчають школяриків дорожній абетці. Такі пізнавальні уроки проводять, насамперед, для діток молодшого віку, адже саме вони найчастіше потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди.

Аби вберегти малят від помилок на дорозі, працівники ДАІ організували для них практичне заняття із Правил дорожнього руху. Діткам не лише розповіли, де безпечно переходити дорогу, але й показали, як правильно це робити.

Такий імпровізований урок відбувався на спеціально обладнаному автомайданчику для дітей. Спершу правоохоронці нагадали учням правила безпечної поведінки на вулиці, а після цього – провели із ними практичне заняття.

Аби малята краще засвоїли таку науку, усе відбувалося у формі веселої гри. Діток розділили на декілька груп. Хтось повинен був перевтілитись у пішоходів, комусь дісталась роль водіїв.

Сівши за кермо іграшкової машини, дітки мали зупинитися перед «зеброю» та пропустити пішоходів. А ті, у свою чергу, повинні були чемно роздивитися ліворуч та праворуч, переконатися, що немає небезпеки, і лише після цього – ступати на пішохідний перехід.

«Головне – ніколи не поспішати, адже навіть на «зебрі» може очікувати небезпека!», - застерегли дітей правоохоронці.

Під час заняття учні також дізналися чимало цікавого про дорожню розмітку та знаки. На майданчику встановили іграшкові макети-вказівники, аби дітки на практиці навчилися добре орієнтуватися в них.

Інспектори ДАІ провели для школярів пізнавальну вікторину із Правил дорожнього руху, під час якої перевірили, на скільки уважно діти слухали їхню розповідь. Юні непосиди дружно відповідали на запитання правоохоронців та, загалом, продемонстрували дуже добрі знання дорожньої грамоти.

Втім, найбільше втішилися дітки, коли почули про нагороду, що очікує їх за правильні відповіді у вікторині. Малята отримали змогу відчути себе справжніми вартовими доріг та у гучномовець закликати водіїв бути обережними та зважати на дітей-пішоходів.

Радості малечі не було меж! Сповнені нових, позитивних вражень дітки вирушили додому, а правоохоронцям пообіцяли завжди бути слухняними і чемними на дорозі!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: 2013 рік був ...
Наступна новина: Львів відзначить День ...

КОМЕНТАРІ