В Закарпатській області припинення організацій роботодавців, їх об’єднань

В Закарпатській області припинення організацій роботодавців, їх об’єднань

31.12.13 13:54 0 832
У зв’язку з прийняттям нового Закону України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» (далі – Закон) відбулось ряд змін в реєстрації організацій роботодавців та в основних положеннях їх діяльності.

Так згідно Закону організації роботодавців, їх об’єднання можуть бути припинені шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення чи ліквідації на підставі відповідного рішення з’їзду (конференції) організації, об’єднання або у примусовому порядку за рішенням суду. Із організації роботодавців, їх об’єднання може бути виділена інша (інші) відповідні організації, їх об’єднання.

Одночасно з прийняттям такого рішення з’їзду (конференції) організації, об’єднання приймають рішення про використання майна та коштів організації роботодавців, їх об’єднань, що залишилися після проведення всіх необхідних розрахунків з кредиторами.

Організації роботодавців, їх об’єднання, які порушують норми Конституції України та законодавства України, можуть бути примусово розпущені лише за рішенням суду.

Не допускається припинення організацій роботодавців, їх об’єднань за рішенням будь-яких інших органів.

Рішення про примусовий розпуск об’єднань організацій роботодавців не тягне за собою розпуску організацій роботодавців, їх об’єднань, які входять до цього об’єднання.

Припинення організації роботодавців чи їх об’єднання тягне за собою виключення їх з переліку організацій роботодавців, їх об’єднань, зареєстрованих головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань державної реалізації державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, інших організацій роботодавців, їх об’єднань, – відповідними структурними підрозділами головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також районних, районних у містах, міських (міст обласного підпорядкування), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції відповідно до закону, Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, з повідомленням про це в засобах масової інформації.

Отже, враховуючи наведене вище варто сказати, що Законом України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» зроблено впевнений крок щодо вдосконалення діючого законодавства України та наближення його до європейських стандартів.

Повідомляє Н.І. Колька, головне управління юстиції у Закарпатській області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ