На Прикарпатті облрада й ОДА не можуть порозумітися щодо спільного вшанування Бандери

На Прикарпатті облрада й ОДА не можуть порозумітися щодо спільного вшанування Бандери

31.12.13 08:13 0 772
В Івано-Франківській області обласні рада і державна адміністрація не можуть погодити спільне відзначення дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше голова Івано-Франківської обласної ради, більшість у якій складають депутати від ВО «Свобода», видав розпорядження про відзначення 105-ї річниці від дня народження Бандери. Однак, за словами голови облради Василя Скрипничука, до заходів, запланованих із цього приводу на 1 січня, поки не долучилася облдержадміністрація.

Голова ОДА Василь Чуднов натомість заявив, що пропозицій від обласної ради щодо спільного відзначення дня народження Степана Бандери не було. «Вперше чую про якесь спільне розпорядження. Ми не відмовлялись брати участь у спільному розпорядженні чи спільних заходах», – зазначив голова області.

Неузгодженість виникла в Івано-Франківській області і через пропоноване ОДА відзначення 75-ї річниці заснування області. Голова облради Василь Скрипничук назвав дату «роковинами чергової окупації» і заявив, що намір не відзначати річницю є позицією більшості прикарпатських депутатів.

За словами очільника області Василя Чуднова, це питання облдержадміністрація розгляне на черговій колегії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ