Засуджено колишнього голову Луцької районної ради

Засуджено колишнього голову Луцької районної ради

31.12.13 17:46 0 898
Колишнього голову Луцької районної ради засуджено до 4 років позбавлення волі за шахрайство та зловживання службовим становищем (злочини, передбачені ч.3 ст. 190, та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у серпні 2008 року до посадовця звернувся громадянин із проханням посприяти товаришу у прискоренні документального оформлення зміни цільового призначення земельних ділянок у селі Тарасове Луцького району та зменшенні суми втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, яка при цьому сплачується.

Голова ж районної ради, бажаючи шахрайським шляхом заволодіти чималою сумою, запевнив прохача, що як керівник органу місцевого самоврядування вирішить проблему за винагороду у розмірі 270 тис. грн., хоч знав, що насправді повноважень вплинути на ці питання не має.

Отримавши від прохача частину коштів – 135 тис. грн., посадовець протягом кількох років так і не зробив нічого, аби виконати обіцяне.

Вироком Луцького міськрайонного суду його визнано винним у вчиненні інкримінованих злочинів та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Також суд зобов’язав стягнути з колишнього посадовця на користь потерпілого 170 тис. грн. завданої матеріальної та моральної шкоди.

Державне обвинувачення у справі підтримували прокурори прокуратури Луцького району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ