В Івано-Франківській області застереження щодо піротехнічних засобів

В Івано-Франківській області застереження щодо піротехнічних засобів

31.12.13 13:37 0 910
Будь-яка вибухова речовина не вибачає легковажності, особливо та, що низької якості. Досить часто до рук дітей та підлітків легко потрапляють петарди, ракети, феєрверки та інші піротехнічні вироби, вибухають вони під ногами перехожих, у під’їздах, тощо. Такі «жарти» нерідко призводять до біди.

Нагадаємо, що з наближенням новорічних та Різдвяних свят збільшується попит на піротехнічну продукцію. Асортиментом таких товарів у ці дні заповнено багато торгівельних прилавків. Тому, з метою профілактики незаконного обігу піротехнічних виробів, захисту громадян від травмування, працівниками міліції заздалегідь проводяться заходи щодо виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнікою.

За незаконну торгівлю, перевезення та використання піротехнічних засобів передбачено адміністративну відповідальність за ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів (від 595 до 1020 грн.).

Ті самі дії, вчинені особою, повторно протягом року, тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. (від 1020 до 1700 грн.).

Відповідно до вимог наказу МВС України від 23.12.2003 №1649 «Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів» до піротехнічних виробів відносяться не тільки петарди, салюти, феєрверки, а також хлопавки і бенгальські вогні.

Тимчасовими правилами обігу в Україні побутових піротехнічних виробів забороняється:

- продаж побутових піротехнічних виробів на ринках;

- застосування споживачем побутових піротехнічних виробів у заборонений рішеннями органів місцевого самоврядування час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня;

- при проведенні масових заходів забороняється застосування споживачем побутових піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються;

- кидати побутові піротехнічні вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за гніт;

- переносити побутові піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати без пакування;

- залишати побутові піротехнічні вироби без догляду;

- будь-яка переробка побутових піротехнічних виробів та їх розбирання;

- використання побутових піротехнічних виробів другого і третього класу небезпеки особами молодше за 18 років;

- використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень;

- церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів домів та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;

- використання побутових піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

Правохоронці в черговий раз звертаються до Вас, шановні громадяни: дотримуйтесь правил безпеки з піротехнічними виробами!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ходорковський отримав ...
Наступна новина: У Сокалі відбулося зібрання ...

КОМЕНТАРІ